Rabbel presenteert Pitspils in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Lunchroom Rabbel speelt met Pitspils al in over een mogelijke komst van de Formule 1 naar de badplaats. Gisteravond heeft het college van burgemeester en wethouders de eerste exemplaren uit handen gekregen van ondernemer Marcel Busscher die zelf een liefhebber is van verschillende bieren..

Gemeenteraad

Busscher heeft dan ook met instemming gereageerd op het unanieme raadsbesluit van de gemeenteraad over de investering rondom de mogelijke komst van de Formule 1. ,,Ik vind het belachelijk. Het had zes miljoen moeten zijn”, zegt de Zandvoortse ondernemer met een glimlach om de mond. Bij Busscher leeft de Formule 1.

Barcelona

Zelf is hij naar de testdagen geweest op het circuit van Barcelona, waar Max Verstappen in 2016 zijn allereerste race voor Red Bull heeft weten te winnen. Busscher zegt dat wat hij daar heeft gezien nog maar een fractie is, van wat er daadwerkelijk gaat komen naar het Circuit Zandvoort. Het is volgens hem een enorm circus.

Idee

Het moet hem op het idee hebben gebracht om de pils te introduceren. Daarvoor heeft hij dezelfde bierbrouwer benaderd die zijn eigen huisbier maakt. Alle flesjes Pitspils zitten in een 33cl flesje. ,,Er is ook een magnum en dat is een collectors item”, zegt Busscher. Het idee is niet zo maar ontstaan, want eerder is de Zandvoortse horecaondernemer samen met Danny Keijzer de initiatiefnemers voor een Zandvoorts biertje. Inmiddels heeft Keijzer dat verder uitgewerkt.

Goed voor de regio

Busscher is er van overtuigd dat de komst van de Formule 1 goed is voor de regio. Volgens hem profiteert ook Bloemendaal ervan, omdat daar de strandpaviljoens de komst van de Formule 1 zullen aangrijpen om enkele strandfeesten te organiseren. ,,Van Alkmaar tot Amsterdam en Den Haag aan toe zullen ze dat gaan merken”, zegt Busscher met overtuiging. In ieder geval kunnen de racefans tijdens een mogelijke Grand Prix een pitsstop maken om Pitspils te gaan drinken.

Pitsstop bij Rabbel voor Pitspils
'

Reacties

article
12217
Rabbel presenteert Pitspils in Zandvoort
Lunchroom Rabbel speelt met Pitspils al in over een mogelijke komst van de Formule 1
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/12217/rabbel-presenteert-pitspils-in-zandvoort/
2019-03-27T12:55:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/03/27125240/Pitspils-Hoofdfoto-Jaap-Koper.jpg
Circuit Zandvoort, Formule 1, Marcel Busscher, Pitspils, Rabbel
Nieuws