7500 wandelaars nemen deel aan de negende editie van de 30 van Zandvoort

Foto: Charles Duijff

Pakweg 7500 deelnemers hebben voorafgaand aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run meegedaan aan de negende editie van de 30 van Zandvoort. De wandelaars zijn het decor van het hardloopevenement dat zondag 31 maart gaat plaatsvinden.

(tekst en beeldmateriaal: Charles Duijff)

Negende editie

De inmiddels negende editie van de 30 van Zandvoort Omloop is volledig uitverkocht! Op zaterdag 30 maart beginnen maar liefst 7.500 wandelaars aan de wandeltocht. 4000 wandelaars lopen de 30 km en 3500 maken een wandeling van 18 km. Allemaal sportieve mensen afkomstig uit dertien verschillende wereldlanden. Hieronder filmpje nabij Brouwerskolk Overveen en eind Visscherspad Zandvoort

De wandelaars komen uit de buurlanden België en Duitsland, maar ook het Afrikaanse Kenia zijn vertegenwoordigd met wandelaars. Hieronder de aankomst in Zandvoort (Einde Visscherspad zie ook filmpje)

Einddoel voor de deelnemers is Zandvoort, met een wandeling over het Visserspad.

De tocht begint in de vroege morgen op het circuit van Zandvoort. De 30 km brengt wandelaars een aantal kilometers over het Noordzeestrand en vervolgens verder door de prachtige- en natuurrijke omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Onderweg komen de wandelaars langs verschillende culturele hoogtepunten zoals Landgoed Duin en Kruidberg, de Ruïne van Brederode (hieronder)

en het Openluchttheater Caprera…..

Vogelmeer

De 18 km route gaat langs het oogverblindende Vogelmeer en Wisentengebied Kraansvlak. Beide routes eindigen in het sfeervolle centrum van Zandvoort, waar wandelaars hebben kunnen genieten van een gezellig finishfeest. De 30 van Zandvoort wordt ook wel gezien als het meest afwisselende eendaagse wandelevenement van Nederland.

Zondag

Ook de Circuit Run van zondag trekt volgens organisator Le Champion de nodige belangstelling: Wie het evenement wil bekijken krijgt van de organisatie het advies mee om vanwege de verwachte drukte op tijd van huis te gaan. Ook raden de organisatoren aan om bij voorkeur de trein te nemen. De Nederlandse Spoorwegen zetten extra treinen in en het Circuit Zandvoort ligt op loopafstand van het station.

Voor meer informatie zie de website van de Run…Klik op Home

Home

'
article
12241
Negende editie van de 30 van Zandvoort
Pakweg 7500 deelnemers hebben voorafgaand aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run meegedaan aan de
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/12241/7500-wandelaars-namen-deel-aan-de-negende-editie-van-de-30-van-zandvoort/
2019-03-30T18:01:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/03/30183742/30-van-Zandvoort-Charles-Duijff.jpg
30 van Zandvoort, Le Champion, Runner's World Zandvoort Circuit Run
Nieuws