25 kandidaten voor burgemeester Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Voor het ambt van burgemeester van de gemeente Zandvoort, hebben 25 personen gesolliciteerd. Volgens de provincie Noord-Holland gaat het om 16 mannelijke en 9 vrouwelijke kandidaten. Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Holland Arthur van Dijk heeft dat , commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Zandvoort.

Openbaar bestuur

Volgens de provincie Noord-Holland hebben de kandidaten ervaring met een fulltime of parttime functie in onder meer het lokale en gewone openbaar bestuur. Drie personen zijn nog actief of hebben een functie gehad buiten dit werkveld. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting in september 2019 worden benoemd.

Derde termijn

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester is noodzakelijk geworden, nadat burgemeester Niek Meijer niet voor een derde termijn te willen gaan. Inmiddels heeft de gemeenteraad van Zandvoort een profielschets voor de nieuwe burgemeester opgesteld.

Profielschets

In de profielschets staat dat de nieuwe burgemeester midden in de Zandvoortse samenleving moet kunnen staan en  zich makkelijk kan verplaatsen in de problemen die er bij verschillende Zandvoortse burgers leven. Ook vragen de inwoners een burgemeester die een visie heeft waar het met de badplaats naar toe moet gaan.

September

Niek Meijer blijft tot september. Wat hij daarna gaat doen is onbekend, maar één ding is zeker. Meijer zal waarschijnlijk dan niet meer tijdens de Runner’s World Zandvoort Circuit Run te zien zijn. Charles Duijff heeft nog vooraf hem vragen gesteld over de loop.

'

Reacties

article
12291
25 kandidaten voor burgemeester Zandvoort
Voor het ambt van burgemeester van de gemeente Zandvoort, hebben 25 personen gesolliciteerd. Volgens de
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/12291/25-kandidaten-voor-burgemeester-zandvoort/
2019-04-02T12:03:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/11/20130630/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
burgemeester, kandidaten
Nieuws