De School in Zandvoort hoopt op ‘aparte status’ bij stopzetten flexibele schooltijden

Foto: Jaap Koper

De School in Zandvoort hoopt dat minister Arie Slob hun een aparte status wil geven bij het stopzetten van flexibele schooltijden. Op dit moment zijn de vrije schooltijden een experiment. De School Zandvoort werkt al sinds 2008 met flexibele schooltijden en schoolvakanties.

Risico

Minister Slob vindt het risico van vrije schooltijden voor de onderwijskwaliteit te groot. Toch is volgens directeur Rosanne Marters van De School de onderwijsinspectie over Zandvoort altijd zeer positief. Bij de laatste inspectie door het ministerie is dit ook terug te lezen. ,,Wij hebben geen aanwijzingen dat er belangrijke tekortkomingen zijn in de kwaliteit van het onderwijs”, zegt de onderwijsinspectie. Ze hoopt dan ook op coulance van het ministerie.

Afwijkend

De School aan de Doctor Jacobus P. Thijsseweg in Zandvoort is afwijkend omdat er vijftig weken per jaar wordt les gegeven. Leerlingen van deze school kunnen op verschillenden momenten van de dag beginnen en eindigen. Daarnaast kunnen ze op andere momenten in het jaar dan de vastgestelde vakanties, vrij krijgen.

Manier van lesgeven

Een andere reden waarom De School de aparte status wil hebben is de manier van lesgeven. De school werkt in vijf perioden van tien weken. Daardoor hoeven leerlingen twee weken per jaar niet naar school omdat de school dan is gesloten. In elke periode staat een ander thema centraal.

Spannend

,,Als je pioniert dan weet je dan het wel spannend kan worden”, zegt directeur Marters tegen regionaal mediaplatform NH Nieuws. De aangekondigde beëindiging van het stopzetten door minister Slob maakt de ouders van de Zandvoortse scholieren bij De School ongerust, hoewel die volgens Martens wel wat gewend zijn.

Bron: NH Nieuws

'
article
12298
De School hoopt op 'aparte status'
De School in Zandvoort hoopt dat minister Arie Slob hun een aparte status wil geven
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/12298/de-school-in-zandvoort-hoopt-op-aparte-status-bij-stopzetten-flexibele-schooltijden/
2019-04-02T20:17:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/04/03171843/Schoolgebouw-De-Golf-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
Arie Slob, De School, schooltijden
Nieuws