Ruim honderd aanmeldingen voor woningverhuur in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

De gemeente Zandvoort heeft in de eerste week van het ‘strengere’ Airbnb-beleid van 122 inwoners een melding gekregen voor woningverhuur. Sinds 1 april zijn de regels voor toeristische verhuur van woningen in de gemeente aangescherpt.

Strenger beleid

Volgens het bericht van NH Nieuws voert de gemeente een wat strenger beleid. De gemeente Zandvoort heeft de indruk dat huiseigenaren nogal eens een loopje nemen met de verhuurregels. Voor een flink deel is dat ook terug te voeren op de gemeente zelf, omdat zij een beperkt toezicht hebben gehouden. Op deze wijze zijn er nogal wat woningen opgekocht door particulieren en hebben die uitsluitend voor toeristische verhuur gebruikt. Met de stijgende verkoop is volgens de gemeente ook de nodige overlast ontstaan.

Nieuwe regels

De nieuwe regels hebben ervoor gezorgd dat er ruim honderd meldingen zijn gemaakt van inwoners die hun woning via Airbnb willen verhuren of als Bed & Breakfast willen aanbieden. Na lang beraad met de gemeenteraad heeft wethouder Ellen Verheij het beleid rondom Airbnb toch weten aan te scherpen. Aanvankelijk wil Verheij het aantal dagen terugbrengen van honderdtwintig naar zestig, maar voor dat idee is te weinig steun vanuit de gemeenteraad.

Ëénmalig

De nieuwe regels van de gemeente hebben ervoor gezorgd dat onder meer de Zandvoortse inwoners zich éénmalig moeten registreren bij de gemeente als zij hun woning willen gebruiken voor toeristische verhuur. De aanvrager of melder moet zijn ingeschreven staan bij de gemeente. Een andere vereiste is dat iemand ook echt de hoofdbewoner moet zijn van het pand. Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete verwachten. Ook zet Zandvoort vanaf 1 april extra handhavers in om excessen tegen te gaan.

Bron: NH Nieuws

'
article
12378
Veel aanmeldingen voor woningverhuur
De gemeente Zandvoort heeft in de eerste week van het ‘strengere’ Airbnb-beleid van 122 inwoners
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/12378/ruim-honderd-aanmeldingen-voor-woningverhuur-in-zandvoort/
2019-04-15T18:00:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/11/20130630/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
Airbnb, Ellen Verheij, gemeente Zandvoort, woningverhuur
Nieuws