Martijn Hendriks van VVD Zandvoort in de bres voor Zandvoort

Martijn Hendriks van de VVD Zandvoort is in de bres gesprongen voor zijn dorp Zandvoort. In het Haarlems Dagblad beklaagt de VVD’er zich over deinvloed van de gemeente Haarlem op het beleid van de gemeente Zandvoort.

Geen gebied

Het is zoals Hendriks het al zelf zegt. ,,Zandvoort is geen gebied, maar een trotse zelfstandige gemeente. Zandvoort is ook geen dorp. Zandvoort bestaat uit twee dorpen: Zandvoort en Bentveld”, zegt Hendriks in het Haarlems Dagblad. Aanleiding voor de ergernis is de bespreking van het ambtelijke stuk ‘Gebieds dorpopgave Zandvoort 2019-2023’.

Parkeerbeleid

In het stuk staat dat het Zandvoortse centrum autoluw moet worden gemaakt. Dat is nu net iets waar Hendriks het nu mee oneens is. Volgens Hendriks is dat in Zandvoort niet aan de orde. ,,Ons parkeerbeleid is faciliterend: mensen moet hun auto goed kwijt kunnen. We zijn niet bezig om mensen uit de auto te krijgen”, zegt Hendriks.

Botsing

De bespreking van het document in de raadscommissie heeft al geleid tot een botsing met burgemeester Niek Meijer. Meijer stelt dat het document is bedoeld om tekstwijzigingen aan te brengen en dat het niet iets is om over te besluiten. Vooral met dat laatste is Hendriks het oneens.

Respect

Meijer reageert dat het volgens hem weinig getuigt van respect voor de positie van de gemeenteraad. Meijer heeft ook geĆ«ist dat Hendriks zijn opmerkingen in de commissie terug moet nemen, iets wat het raadslid weigert. Daarop reageert Meijer weer aangeslagen. ,,Als dit de mening is van de hele commissie, maak ik ernstig mijn excuses, maar dan ga ik ook nadenken over mijn vak”, zegt Meijer.

Gemoederen

De gemoederen lopen hoog op en om deze tot bedaren te brengen volgt een schorsing. Henriks maakt wel duidelijk de burgemeester wel degelijk respect heeft voor de raad. Alleen voelt hij zichzelf als raadslid niet serieus genomen als dit soort kwesties aan de orde komen.

Bron: Haarlems Dagblad

Cookieinstellingen