Blijdschap bij voormalige dorpspolitici na binnenhalen Formule 1

Foto: Jaap Koper

Een aantal voormalige dorpspolitici zijn enorm blij nu de Formule 1 na vijfendertig jaar weer terugkeert naar het Circuit Zandvoort. Het is allemaal begonnen met de motie van voormalig VVD raadslid Jerry Kramer die in 2015 een voorstel doet om te onderzoeken of het haalbaar is om de Formule 1 terug te halen naar de badplaats.

Bijzondere dag

De dinsdag 14 mei 2019 is dan ook een bijzondere dag voor Kramer. Zeker nu duidelijk is dat de koningsklasse definitief terug gaat komen naar het Zandvoortse circuit. Door toedoen van Kramer is het balletje gaan rollen met de motie die hij in 2015 heeft ingediend. De prestaties van Max Verstappen en de komst van Prins Bernhard jr hebben daar bovenop ook een belangrijke bijdrage in geleverd.,,Ik kan haast niet bevatten dat het nu zover is”, zegt Kramer tegen NH Nieuws.

Belangrijk

,,Ik vond het gewoon heel belangrijk voor Zandvoort, gezien de historie met de Formule 1″, vertelt Kramer verder. Dat het nu drie jaar later ook nog gelukt is, vindt Kramer fantastisch. ,,Toen ik vorig jaar de politiek verliet, heb ik een finishvlag als cadeau gekregen. De vlag heb ik vanmorgen uitgehangen en ook staat er al een fles bubbels klaar. We maken er een feestje van”, zegt het oud-raadslid tegen NH Nieuws.

Werkelijkheid

Ook voor voormalig wethouder Gerard Kuipers is het werkelijkheid. Kuipers is als verantwoordelijkheid wethouder na de motie Kramer aan de slag gegaan om uit te zoeken of het ook inderdaad mogelijk is om de Formule 1 naar Zandvoort te halen. ,,Velen zeiden toen: ‘Prachtige droom, gaat je nooit lukken’. Nou hier staan we”, klinkt het uit de mond van de oud wethouder. Met de aangenomen motie is Kuipers naar het Circuit gegaan om met de prestaties van Verstappen in het achterhoofd om te gaan praten wat er mogelijk is.

Ere wie ere toekomt

Wel zegt Kuipers dat Kramer de zaak in beweging heeft gezet. ,,Ere wie ere toekomt”, laat Kuipers weten. Een gemeente is maar een onderdeel, maar volgens Kuipers is het wel een cruciaal onderdeel om bijvoorbeeld het proces steeds de goede richting op te laten lopen. ,, In de wereld van overheidsbestuur: ‘iedere afslag die je neemt, is vaak het einde van einde van iets’ Of dat nu om een woningbouwproject gaat of een evenement als deze”, zegt Kuipers. Ook maakt de voormalig wethouder duidelijk dat de huidig wethouder Ellen Verheij met toerisme en economie in de portefeuille dat proces tot een goed einde heeft gebracht.

Bron: NH Nieuws

'
article
12951
Voormalige dorpspolitici blij met Formule 1
Een aantal voormalige dorpspolitici zijn enorm blij nu de Formule 1 na vijfendertig jaar weer
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/12951/blijdschap-bij-voormalige-dorpspolitici-na-binnenhalen-formule-1/
2019-05-14T16:07:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/05/15114137/Ondertekening-akkoord-1-Jaap-Koper.jpg
Circuit Zandvoort, dorpspolitici, Formule 1, Gerard Kuipers, Jerry Kramer
Nieuws