Let op honden in warme auto’s

Foto: Pexels

Met deze temperaturen zijn er ook nu weer mensen die toch weer honden in warme auto’s achterlaten en zelf weer naar het strand gaan om daar van de zon te genieten. De hond geniet echter niet en kan het al gauw afleggen tegen de alsmaar oplopende temperaturen in de auto zelf.

Voorbeelden

De nodige voorbeelden zijn alweer te melden. RTV Oost heeft alweer gemeld dat hulpdiensten er weer aan te pas hebben moeten komen, om in Giethoorn een hond te bevrijden in een te hete auto. Agenten hebben de hond uit de auto gehaald, ondanks dat de hondenbezitters de ramen op een kiertje hebben laten staan. De eigenaren zullen zelf voor de kosten moeten opdraaien van de ingeslagen ruit.

Den Haag

Ook Hart van Nederland heeft gemeld dat de politie een hond heeft moeten bevrijden in een te warme auto in Den Haag. Met deze hond die is aangetroffen in de wijk Segbroek is het triest afgelopen. De dienstdoende dierenarts heeft het dier moeten laten inslapen omdat die al heel verzwakt bij de dierenarts is gebracht.

Zandvoort

Hier in Zandvoort zijn ook dierenliefhebbers actief die op deze warme dagen kijken of er honden in auto’s zitten. Vaak is binnen een mum van tijd de politie ter plaatse. Wie een hond in een auto of bestelbus ziet mag direct 112 of 144 bellen. Ook de politie meldt dat bij dergelijke temperaturen kan het voor een hond al dodelijk zijn als deze in een te warme auto of bestelbus wordt achtergelaten.

'

Reacties

article
13270
Let op honden in warme auto's
Met deze temperaturen zijn er ook nu weer mensen die toch weer honden in warme
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/13270/let-op-honden-in-warme-autos/
2019-06-02T09:42:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/06/02085032/Belgische-Herder-op-strand-Pexels.jpg
honden, strand, warmte
Nieuws