Nederlands Kampioenschap Scootmobiel wederom op Circuit Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Net als afgelopen jaar is er ook dit jaar weer een uitgave van het Nederlands Kampioenschap Scootmobiel op het Circuit Zandvoort. Opnieuw organiseert Gouden Dagen het kampioenschap wat op woensdag 12 juni gaat plaatsvinden.

Tien teams

In totaal zullen tien teams gaan strijden om de titel ‘Nederlands Kampioen Scootmobiel’. De teams bestaan uit zes ouderen van 75 jaar en oude. Allen zullen met een scootmobiel in actie komen, zoals afgelopen jaar waarbij de strijd wordt geleverd op een parcours in het paddock na de tunnel van het Zandvoortse circuit.

Snelheid

Alles draait om snelheid op het circuit. Toch heeft Gouden Dagen het nodige geleerd van de voorgaande editie. Deze uitgave zal volgens de organisatoren een stuk braver zijn dan in 2018. Het parcours telt een scherpe bocht minder en de maximumsnelheid is nu nog 9 km per uur.

Veiligheid

De aanpassingen gaan het meest op voor de veiligheid van de deelnemers. Bestuurders moeten behendigheid koppelen aan lef om zo verschillende obstakels te omzeilen. Al deze onderdelen zijn te zien tijdens het Nederlands Kampioenschap Scootmobiel 2019. De aanvang is om 12.30 uur de toegang is gratis.

Serieus

Ondanks het feestelijke, soms spectaculaire karakter van het evenement, willen de organisatie ook een serieuze boodschap uitdragen. Het gaat vooral dat mobiliteit heel erg belangrijk is voor oudere ouderen om hen uit hun isolement te houden.

'
article
13387
Nationaal kampioenschap scootmobiel op circuit
Net als afgelopen jaar is er ook dit jaar weer een uitgave van het Nederlands
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/13387/nederlands-kampioenschap-scootmobiel-wederom-op-circuit-zandvoort-2/
2019-06-11T15:47:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/06/11161843/NK-Scootmobiel-2019-Hoofdfoto-Wim-Meijer-Fotografie.jpg
Circuit Zandvoort, Gouden Dagen, NK Scootmobiel, scootmobiel
Nieuws