PVV wil ‘pitspoezen’ weer terug bij de Formule 1

Foto: Pixabay

Als het aan de Tweede Kamerfractie van de PVV ligt, komen de ‘pitspoezen’ weer terug tijdens de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort. De PVV wil ‘gewoon weer’ helemaal terug naar die tijd zoals de Formule 1 is geweest. Op NH Nieuws en De Telegraaf meldt Kamerlid Roy Van Aalst namens de partij dat de dames gewoon weer op de startgrid moeten verschijnen.

Geen blad voor de mond

Van van Aalst is bekend dat hij geen blad voor de mond neemt. Namens de PVV vraagt het Kamerlid of minister Bruno Bruins dat weer moet gaan regelen. Van Aalst heeft het onderwerp aangezwengeld tijdens het algemeen overleg sportbeleid dat komende week in de Tweede Kamer plaats gaat vinden.

Zelf weggehaald

Op het regionaal mediaplatform laat Van Aalst weten dat de FIA zelf de grid girls rondom de circuits heeft weggehaald vanwege onder meer de #MeToo discussie. In de gevoerde discussies gaat het volgens Van Aalst vooral om of de hooggehakte modellen meer als lustobject laten zien dan als persoon. Het staat volgens de organisatie ‘haaks op de moderne, maatschappelijke normen en waarden.’

Onzin

In een persbericht zegt Van Aalst dat het allemaal onzin is: ,,De beslissing is de zoveelste vorm van feministische betutteling. Pitspoezen horen net zo veel bij de Formule 1 als de auto’s. Alleen een enorme zeikerd kan een mooie vrouw als een probleem zien”, zegt het Kamerlid.

Traditie

Volgens Van Aalst horen de schaars geklede vrouwen in strakke broeken horen nu eenmaal bij autoracen. Verder zegt Van Aalst dat hij het een mooie traditie noemt die wat hem betreft in ere moet worden hersteld. ,,De rest van de mensen vindt het prachtig. Het hoort bij de autosport”, zegt Van Aalst.

Bron: NH Nieuws en De Telegraaf

'
article
13401
PVV wil 'pitspoezen' weer terug
Als het aan de Tweede Kamerfractie van de PVV ligt, komen de ‘pitspoezen’ weer terug
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/13401/pvv-wil-pitspoezen-weer-terug-bij-de-formule-1/
2019-06-11T16:45:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/06/11170510/Pitspeos-Pixabay.jpg
Formule 1, grid girls, pitspoezen
Nieuws