Vrienden van Zandvoort live tovert Badhuisplein om in festivalterrein

Foto: Jaap Koper

Het Badhuisplein is door de organisatoren van de Vrienden van Zandvoort live voor een dag omgetoverd tot een festivalterrein. Het festival in Zandvoort heeft onderdeel uitgemaakt van de 24 uur van Zandvoort of de 24H Zandvoort die afgelopen zaterdag in de badplaats is gehouden.

Idee

Het idee Vienden van Zandvoort live met een festivalterrein op het Badhuisplein in Zandvoort, is vooral uit de koker gekomen van Suzanne Jansen van het Amsterdam Beachhotel. Daarbij heeft ze de hulp gekregen van Brigitte van Eig (Wapen van Zandvoort) en Marcel Busscher (Rabbel).

Regen

De dag begint voor het drietal met een bak water uit de hemel. Er ontstaan plassen op het Badhuisplein en die doen menig festivalbezoeker denken aan een Lowlands of Pinkpop in de regen. Het antwoord is snel gevonden, want met een paar bezems worden de plassen weggeveegd. ,,Ik hoef alleen maar naar een bezemsteel te kijken en het gebeurt vanzelf al”, zegt Marcel Busscher vrolijk.

Start

Als het festival start met Wendy Moore is het droog en komt zelfs de zon er al bij. Intussen draait vanuit het Amsterdam Beachhotel de lokale omroep ZFM Zandvoort met een aantal programma’s die allemaal rechtstreeks te maken hebben met de 24 uur van Zandvoort, maar ook met het podium waar de Vrienden van Zandvoort live zich afspeelt. De omroep werkt dan ook hard aan om het geluid van het podium mee te geven aan de dienstdoende presentatoren.

Zandvoort op Zaterdag

Dat lukt ZFM Zandvoort technici Marcus van Dam en Martijn van Luiten als zij een oplossing weten te vinden om het geluid van het podium live bij Zandvoort op Zaterdag te krijgen. Dat doen de twee met een wifi verbinding, omdat eerder een kabel kapot wordt gereden door een automobilist. De kapot gereden kabel wekt nog wel de ergernis van Brigitte van Eig op, maar is dat snel vergeten, als ze hoort dat de wifi verbinding werkt.

Vis in het water

Podium presentator Roy van Buuringen voelt zich als een vis in het water. Het is niet het enige wat Van Buuringen heeft gedaan, want hij heeft ook het plan voor de lokatie uitzending van ZFM Zandvoort geschreven en uitgewerkt. ,,Ik ben vanaf zes uur vanmorgen bezig”, zegt Van Buuringen die bijna overal op het festivalterrein en mobiele studio is te vinden. Helemaal alleen hoeft Van Buuringen het ook niet te doen, want halverwege de middag neemt Frank Vink het van hem over die op een onderhoudende manier de gasten bij praat als het gaat om de artiesten op het podium.

Hoogtepunten

Dat podium kent ook de nodige hoogtepunten met optredens van Van Kessel, Yves Berendse, Jeroen van de Boom, Loona en DJ Raymundo. Daar waar ’s morgens de Vrienden van Zandvoort live bijna letterlijk in het water dreigt te vallen, is het Badhuisplein bijna stampvol als de sterrenhemel met Van de Boom is te zien. Buurtbewoner George Brouwer in het nabijgelegen appartementencomplex De Rotonde zit haast op ereloge en maakt ook enkele foto’s van het festival.

Vanaf de ereloge van George Brouwer

Geslaagd

Op het moment van schrijven van dit artikel, laat een vermoeide maar enorm blije Suzanne Jansen weten dat het festival is geslaagd. ,,We hebben echt een festivalsfeertje proberen op te roepen”, zegt Jansen. Foodtrucks, marktkramen en een dubbeldekker van Holland Casino, het heeft er allemaal gestaan op het Badhuisplen.

Het optreden van Jeroen van de Boom bekeken door de lens van George Brouwer

Lampjes

Zelf zegt Suzanne Jansen te hebben genoten van het optreden van Jeroen van de Boom. ,, Als het publiek wordt gevraagd om de lampjes van de smartphone aan te zetten, maakt dat het wel heel mooi om naar te kijken”, zegt ze. Net als Jansen is ook Zandvoort marketing manager Lana Lemmens tevreden over het totale evenement 24 uur van Zandvoort waar Vrienden van Zandvoort live een onderdeel van is geweest.

Tevens integraal geplaatst op ZFM Zandvoort.

Foto’s: George Brouwer

'

Reacties

article
13491
Vrienden van Zandvoort live sfeervol
Het Badhuisplein is door de organisatoren van de Vrienden van Zandvoort live voor een dag
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/13491/vrienden-van-zandvoort-live-tovert-badhuisplein-om-in-festivalterrein/
2019-06-16T12:10:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/06/16112703/24H-Zandvoort-1-Jaap-Koper.jpg
Brigitte van Eig, Frank Vink, Jeroen van de Boom, Lana Lemmens, Marcel Busscher, Marcus van Dam, Martijn Luiten, Roy van Buuringen, Suzanne Jansen, Van Kessel, Vrienden van Zandvoort, Yves Berendse, ZFM Zandvoort
Nieuws