Ruud Jansen neemt na 8 jaar afscheid van Zandvoort Luncht bij ZFM Zandvoort

Toetsen-virtuoos Ruud Jansen neemt na 8 jaar trouwe dienst afscheid van Zandvoort Luncht. Dit betekent overigens niet dat hij stopt met programma’s maken.

De Vinyljaren

Ruud start in 2010 bij ZFM met het programma ‘De Vinyljaren’, een programma waarbij hij alle muziek met de bekende LP of Single laat horen. Velen prefereren de warmte van een vinylplaat nog altijd boven een CD of andere geluidsdrager. Ruud begint met Zandvoort Luncht in 2011Zandvoort Luncht presenteert hij met diverse ‘side-kicks’. Dit zijn collega’s die het programma meepresenteren. Zij verzorgen bijvoorbeeld ook het lokale nieuws en weerbericht en leggen contact met externe bronnen. Dolly ten Pierik, drumster Bep Zwerus en Ron Geysen (foto’s hieronder)Bep Zwerus en Ruud Jansen gaan ver terug in de tijd. Bep, (het zusje van zangeres Shirley Zwerus) drumt onder meer bij de Soulful Blues Quality. In 1967 komt Ruud bij deze geweldig populaire band met zanger Dane Clark (vader Alain) zie filmpje verderop in dit artikel

Ron Geysen

Vrijwilliger

Radiomedewerkers van ZFM Zandvoort werken als vrijwilliger. Dit geldt voor de programmamakers, maar zeker ook voor de medewerkers van de techniek, die zich vele uren belangeloos inzetten voor de lokale radio-omroep. Soms worden die op de voor hen meest ongelegen tijd ingeschakeld voor het verhelpen van bijvoorbeeld een storing. Zij zien continu toe op de conditie van alle relevante apparatuur benodigd om te kunnen werken en uitzenden. Dolly ten Pierik en Roy van Buuringen hebben Ruud en de overige aanwezigen verrast met een heerlijke lunch en gebak. Ruud heeft een Tompoes met acht kaarsjes gekregen, die natuurlijk symbool hebben gestaan voor de 8 jaar Zandvoort Luncht. (zie ook het introfilmpje)

Vijftig jaar actief

Ruud Jansen is zelf dus al meer dan vijftig jaar actief als toetsenist, gitarist en zanger. Ook als componist en soms als kerkorganist. Hij heeft het nodige eigen repertoire geschreven. De kennis van muziek en artiesten die hij heeft opgebouwd gedurende deze lange muzikale loopbaan hebben de luisteraars van ZFM Zandvoort kunnen delen  tijdens de uitzendingen van Ruud. Ruud heeft niet alleen zeer gevarieerde muziek gedraaid, hij heeft daarbij in de meeste gevallen ook de relevante informatie erbij gegeven. Dat zal gemist worden bij de Zandvoortse omroep.

Voornaamste reden

De voornaamste reden dat Ruud stopt zijn de reistijden om naar de studio te komen. Ruud woont in Beverwijk en is afhankelijk van het openbaar vervoer. Dat sluit dikwijls niet naadloos aan. Daardoor kost dat veel extra tijd. Ook de reiskosten komen voor rekening van de vrijwilliger. Ruud blijft thuis om te werken aan de klassieke muziekprogramma’s voor ZFM Zandvoort, want die neemt hij daar op. Voor radio Beverwijk presenteert hij “De Redder in Nood’, een programma wat hij ook thuis opneemt.

Herseninfarct

Twee jaar geleden wordt Ruud tijdens een lunch-uitzending bij ZFM Zandvoort getroffen door een herseninfarct. Radio-collega Willem Boer is toevallig daarbij aanwezig. Dankzij diens 112-actie komt Ruud snel in het ziekenhuis terecht en zijn de gevolgen van het infarct gelukkig beperkt gebleven. Ruud kan gelukkig nog altijd prachtig spelen, zingen en radio maken. Bekende Zandvoorter Joop van Nes vertelt tijdens de programma’s van Zandvoort Luncht over de actuele gebeurtenissen die in Zandvoort plaatsvinden en op komst zijn. (hieronder Joop van Nes en Bep Zwerus)Ook bestuursleden van ZFM Zandvoort komen Ruud de hand schudden. Maaike Koper neemt heerlijke drank voor hem mee.Hieronder Leon van Esch, bekend ook van ‘Goedemorgen Zandvoort’ op zaterdagHieronder bekende ZFM Zandvoort presentatoren Roy van Buuringen en Rob Harms. Roy is op 3 juli op TV te zien bij SBS6, waar hij te zien is als TV-KOK. Een dag later zal hij het gerecht uit het SBS programma maken in het Wapen van Zandvoort.De laatste Zandvoort luncht van Ruud verloopt gezellig. Diverse collega’s waaronder Dolly en Roy gaan verder met Zandvoort Luncht. ZFM Zandvoort kan nog altijd radiovrijwilligers gebruiken!! Onderaan de internet-link naar de website.

DE WEBSITE-LINK

ZFM-Zandvoort

 

Cookieinstellingen