Met Plastic Soep-liederen opent Juttersgeluk haar nieuwe atelier

Foto: Juttersgeluk

Onder grote belangstelling en met Plastic Soep-liederen van Juttertje Thijs, opent Juttersgeluk haar tijdelijke atelier aan de Passage 20 in Zandvoort. Dit Pop-up atelier is tot en met 3 november dé inspiratieplaats voor jutters en geïnteresseerden in het aanpakken van de plastic soep. Ook op deze website is een verhaal vinden wat de motivatie is voor Juttersgeluk om dit te gaan doen.

Doe mee

Matthijs Lievaart, alias Juttertje Thijs en initiatiefnemer van Doe Mee, Verlos de Zee, bezingt samen met het publiek de plastic soep en wat we er aan kunnen doen. Het levert een positieve sfeer op, waarna wethouder Gert Jan Bluijs, Juttersgeluk een warm welkom heet. ,,Juttersgeluk past heel goed in Zandvoort. Door de combinatie van duurzaamheid, zorg en welzijn, toerisme en economie, zie ik een gouden toekomst voor me. We gaan ons best doen dit samen verder uit te bouwen”, laat Bluijs in zijn welkomstwoord weten.

Expositie

De foto- en product expositie in het pop-up atelier gaat niet alleen om het zichtbaar maken van de plastic soep. Het gaat ook om de mensen die het plastic daadwerkelijk oprapen en er vervolgens iets moois van kunnen maken. De esthetische producten maken het begrip duurzaamheid tastbaar. De levendige groep mensen van Juttersgeluk die (tijdelijk) geen betaald werk hebben, maar wel hier aan meewerken, zijn van grote waarde voor de maatschappij.

Open juttersochtend

Het is de bedoeling dat Juttersgeluk haar activiteiten de komende tijd gaat uitbreiden in Zandvoort, voor Zandvoorters. Elke woensdagochtend is het open juttersochtend. Iedereen is dan welkom om met Juttersgeluk naar het strand te gaan op zoek naar mooie vondsten en plastic afval. Aanmelden is niet nodig. Verzamelen om 9.00 uur bij Passage 20 en gezamenlijk afsluiten om 11.30 uur.

Kijk voor meer informatie (o.a. openingstijden en workshops) op www.juttersgeluk.nl/zandvoort

Cookieinstellingen