Maarten van der Weijden opent nieuwe wildwaterbaan Center Parcs Park Zandvoort

Op dinsdag 24 september 2019 gaat Olympisch zwemkampioen en lange afstandszwemmer Maarten van der Weijden de nieuwe wildwaterbaan openen van Center Parcs Zandvoort. Het is volgens Park Zandvoort de eerste nieuwe wildwaterbaan sinds vijftien jaar tijd.

Startschot

Burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort zal het startschot lossen, waarna de Olympisch zwemkampioen Van der Weijden door de 116 meter lange wildwaterbaan zal gaan glijden. Hij doet dit samen met geselecteerde basisschoolleerlingen.

Speciale effecten

Volgens het Zandvoortse park van Center Parcs is de wildwaterbaan voorzien van allerlei speciale effecten om de beleving zo compleet mogelijk te maken. De baan kent veel varianten, zoals: waterkanonnen, waterbubbels die rood en blauw kleuren, bruisende watervallen en warme en koude luchtstromen boven het kolkende water. Door de wildwaterbaan wordt 2,4 miljoen liter water per uur gepompt.

Als eerste ter wereld een wildwaterbaan

Het in 1986 geopende Center Parcs Het Heijderbos heeft als eerste ter wereld een wildwaterbaan gekregen. Dat is gebeurd naast de koepel van het subtropische zwembad waar Center Parcs iets nieuws voor haar gasten heeft bedacht.

Waterbeleving

De baan in Het Heijderbos is gebouwd om een wildwaterbeleving aan het zwembad toe te voegen. Alle 17 wildwaterbanen van Center Parcs zijn volgens het vakantiebedrijf uniek te noemen, omdat het elk zijn eigen karakter kent.

Splitsing

De wildwaterbaan in Zandvoort is uniek omdat deze is voorzien van een splitsing. Iemand die van de baan afglijdt kan een keuze maken voor een nog snellere rit. Tijdens het glijden in de wildwaterbaan komen bezoekers afwisselend langs brede en smalle delen, hierdoor ontstaan spannende stroomversnellingen.

Cookieinstellingen