Biobased voetgangersbewegwijzering in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Wethouder Ellen Verheij-de Haas heeft samen met ondernemer Peter Tromp en actieve bewoner en evenementenorganisator Ben Zonneveld de biobased voetgangersbewegwijzering onthuld op het Raadhuisplein. De nieuwe bordjes zullen nu in de hele gemeente te zien zijn.

Laatste openstaande actie

Met de aanpassing van de voetgangersbewegwijzering is de laatste openstaande actie uit het Convenant uitgevoerd, dat gemeente en ondernemers in 2015 sloten om de aantrekkelijkheid van Zandvoort te verbeteren.
De voetgangersbewegwijzering in Zandvoort heeft al enige tijd te wensen overgelaten. Er is in de loop der jaren een wildgroei aan (toeristische) voetgangersbewegwijzering ontstaan, waarbij verschillende kleuren en formaten zijn gebruikt. Dat geeft volgens de gemeente niet alleen een rommelige indruk, maar werkt ook verwarrend voor bewoners en bezoekers en draagt niet bij aan de gewenste uitstraling van Zandvoort.

Biobased materialen

In samenspraak met vertegenwoordigers van Ondernemers Belangen Zandvoort (OBZ) heeft de gemeente daarom besloten om nieuwe, uniforme voetgangersbewegwijzering aan te leggen. Aanvullend verzoek van de gemeente daarbij is om te onderzoeken of er (deels) met biobased materialen zou kunnen worden gewerkt. Bij biobased materialen gaat het om plantaardige-, hergebruikte- en restmaterialen.

Voorloper

Spaarnelanden, die in opdracht van de gemeente de werkzaamheden heeft uitgevoerd, heeft samen met de firma Via van Dalen het voortouw genomen een proef te houden met biobased materialen. In Nederland staat de toepassing van biobased materialen nog in de kinderschoenen en door middel van deze proef wil Spaarnelanden onderzoeken of het materiaal ook bestendig is tegen het specifieke kustklimaat in Zandvoort. De biobased materialen zijn op vier locaties verspreid door Zandvoort toegepast.

Cookieinstellingen