Formule 1 blijft nieuws in Zandvoort beheersen

De komst van de Formule 1 naar het Circuit Zandvoort blijft regionaal en ook in de badplaats het nieuws beheersen. Van milieuorganisaties die naar de rechter stappen tot de eredivisie die het voetbalprogramma tijdens het weekend van de Dutch Grand Prix willen aanpassen. Ook in de gemeente zelf zijn er de nodige vragen geweest over de gemaakte kosten rond de komst van de koningsklasse.

Geen sprake van kostenoverschrijdingen

Om met het laatste te beginnen. Het college heeft deze week aan de gemeenteraad van Zandvoort laten weten dat er op dit moment geen sprake is van kostenoverschrijdingen of aangegane verplichtingen die daartoe kunnen leiden. Wethouder Ellen Verheij heeft antwoord gegeven op onder meerĀ  de vragen die verschillende raadsleden aan het college hebben gesteld, omdat de najaarsnota van het gemeentebestuur daar toe aan leiding heeft gegeven.

Spoor

Een van die vragen heeft betrekking op het spoor tussen Haarlem en Zandvoort dat inmiddels door dagblad De Telegraaf tot ‘Het Verstappenlijntje’ is omgedoopt. Het college benadrukt dat het geld voor de verbetering van het spoor niet alleen met de Formule 1 te maken heeft. ,,Het college is van mening dat de structurele verbeteringen aan het spoor los staan van het project Formule 1. Wel heeft de Formule 1 als vliegwiel gefungeerd en gaat met de structurele verbetering van het spoor een langgekoesterde wens in vervulling”, laat wethouder Verheij weten aan de raad.

Eredivisie

Inmiddels hebben de clubs uit de Eredivisie van het betaald voetbal ook gezien wat het effect kan hebben op het speelprogramma in het eerste weekend van mei. Tijdens dat weekend moeten alle wedstrijden op dezelfde dag worden gespeeld en op dezelfde tijd beginnen, omdat deze wedstrijden in het slot van de competitie zitten. De KNVB wil het programma nu verplaatsen naar zaterdagavond 2 mei, maar in hetzelfde weekend vind ook de finale plaatse van de Europa League. Als er een Nederlandse club onverhoopt de finale haalt, heeft de voetbalbond een probleempje.

Stikstof

Als laatste is er ook nog de landelijke kwestie over de stikstof. Milieu- en natuurorganisaties roeren zich en willen neen gang naar de rechter maken, omdat het duin naast het Zandvoortse circuit teveel last krijgt bij de uitvoering van de plannen rondom het Circuit Zandvoort

Reactie

Al deze berichten hebben er toe geleid dat ook sportief directeur van de Dutch Grand Prix Jan Lammers heeft gereageerd op alle commotie via autosportwebsite Motorsport.com. Op deze website laat Lammers weten dat hij de enorme media-aandacht voor veronderstelde obstakels schromelijk overdreven vindt en in sommige gevallen zelfs ongepast. ,,Een aantal berichten in de media is wat mij betreft gewoon stemmingmakerij”, zegt Lammers op de autosportwebsite.

Cookieinstellingen