Center Parcs Zandvoort ontvangt Green Key

Foto: Center Parcs Nederland

Afgelopen week heeft de algemeen en interim manager Harry Bakker van Center Parcs Zandvoort het gouden certificaat van de Green Key in ontvangst mogen nemen. Het vakantiebedrijf krijgt het certificaat, omdat ze alles doen om het milieu te sparen zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Verder dan wet- en regelgeving

Het gouden certificaat wat bij de Green Key hoort, is ook bedoeld als aanmoediging voor bedrijven die verder gaan dan de huidige wet- en regelgeving. Op het park in Zandvoort wordt naast de vaste verplichtingen van Green Key ook voldaan aan tenminste 43 optionele normen.

Gouden certificering

Al deze vaste en optionele normen zorgen samen voor de gouden certificering. Bij deze normen gaat het bijvoorbeeld om duurzame maatregelen als de toepassing van alternatieve bestrijdingsmiddelen, het aanbieden van biologisch eten in restaurants en supermarkt en een minimaal gebruik van mono-verpakkingen. Ook heeft het park o.a. twee gebieden grenzend aan de kinderboerderij voorzien van beplanting van wilde bloemensoorten ter bevordering van diverse insecten en vogels.

Trots

Bakker is trots op het behaalde resultaat: ,,Dit certificaat moet hangen op een plek waar hij voor iedereen zichtbaar is, zodat hij niet alleen met de medewerkers gedeeld kan worden maar zeker ook met de gasten. Al jaren zetten wij ons actief in voor flora en fauna het is goed dat hier nu erkenning voor is”, zegt de algemeen en interim manager van het Zandvoortse park. Het Green Key-programma wordt in Nederland uitgevoerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit.