Andere Tijden Sport zoekt filmbeelden Grand Prix van Zandvoort

De redactie van Andere Tijden Sport is op zoek naar filmbeelden gemaakt tijdens de Grand Prix van Zandvoort in de periode van 1948 tot en met 1985. De redactie is momenteel bezig met een in januari uit te zenden aflevering waarvoor ze in binnen-en buitenland op zoek is naar uniek privémateriaal.

Racebeelden, maar ook opnames gemaakt van het publiek

Dat kunnen racebeelden zijn, maar ook opnames gemaakt van het publiek, van de reis naar het circuit of de tocht terug naar huis. Wie materiaal heeft en denkt dat het interessant is voor de programmamakers, kan dit mailen via het mailadres [email protected] Andere Tijden Sport is het sportgeschiedenis-programma van NOS en NTR, gepresenteerd door Tom Egbers.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de geschiedenis van het Circuit Zandvoort waarbij de Grand Prix een hoofdrol speelt. Het is wel de eerste keer dat Andere Tijden Sport het Zandvoortse circuit centraal stelt. Het reguliere programma Andere Tijden heeft twee keer eerder aandacht besteed aan de racerij.

Grand Prix van 1973

De eerste keer dat Andere Tijden aandacht heeft besteed, is bij de Grand Prix van 1973 op het circuit waar Roger Williamson dodelijk is verongelukt. In de heftige documentaire is de vraag gesteld of Williamson het ongeluk ook heeft kunnen overleven. Het is de uitzending waar de camera het ongeluk genadeloos heeft vastgelegd.

Recent

Recent is nog de uitzending geweest van Andere Tijden over de rol die het Circuit Zandvoort speelt voor Zandvoort zelf. In deze uitzending wordt vooral het ontstaan vertelt over het Zandvoortse circuit, maar ook de protesten die het toenmalige gemeentebestuur heeft gekregen van de Zandvoortse inwoners, omdat zij in de jaren zeventig het Circuit Zandvoort hebben willen sluiten.

Cookieinstellingen