Met de fiets over het Circuit Zandvoort bij de achtste Omloop van Zandvoort

Foto: Le Champion - aangeleverd

Wie met een fiets over het Circuit Zandvoort wil rijden kan dat doen op zondag 29 maart 2020 als Le Champion de achtste editie van de Omloop van Zandvoort organiseert. De fietstoertochten hebben de afstanden van 45, 85 en 120 km.

(bewerkt persbericht Le Champion)

Openingsklassieker

Het is volgens Le Champion dé openingsklassieker die de fietsliefhebber niet mag missen. Alle afstanden starten vanuit de pitstraat van het Formule 1-circuit van Zandvoort, waarna de deelnemers een tijdrit rijden over een volle ronde van 4,2 km. Nadat de deelnemers een tijd hebben neergezet op het circuit verlaten ze het racecircuit en gaat de toertocht verder door de prachtige omgeving van onder andere Zandvoort en Haarlem. Inschrijven is nu mogelijk op www.omloopvanzandvoort.nl.

Afstanden

De routes over 85 km en 120 km gaan in zuidelijke richting door het duingebied en langs bloeiende bollenvelden richting Noordwijk. De langste afstand over 120 km maakt een extra lus via Leiden en om de Kagerplassen heen. De route vervolgt via Lisserbroek, langs het fort bij Vijfhuizen en door Bloemendaal. De 45 km zal een mooie route afleggen vanaf het racecircuit rondom Heemstede en de stad Haarlem . De finish ligt net als de andere afstanden in het sfeervolle centrum van Zandvoort.

Inschrijven

Inschrijven voor de Omloop van Zandvoort kan via de website www.omloopvanzandvoort.nl. Het inschrijfgeld bedraagt €10,00 voor de 45 km, €14,00 voor de 85 km en €16,00 voor de 120 km. Leden van Le Champion en leden van de NTFU krijgen korting op het inschrijfgeld. Naast de individuele inschrijving is het ook mogelijk om in te schrijven als groep. Een groep moet minimaal uit vijf personen bestaan. De leden van een groep mogen verschillende afstanden kiezen.

Zandvoort evenementen

Naast de Omloop van Zandvoort organiseert Le Champion in hetzelfde weekend de wandeltocht 30 van Zandvoort én de Zandvoort Circuit Run. Voor meer informatie of inschrijven kun je kijken op: 30 van Zandvoort: www.30vanzandvoort.nl of Zandvoort Circuit Run: www.zandvoortcircuitrun.nl