Corendon tekent koopovereenkomst voor beach hotel in Zandvoort

Foto: Corendon Hotels - aangeleverd

Corendon heeft de koopovereenkomst getekend met Kondor Wessels Vastgoed en Nieuwenhuis Planontwikkeling voor aankoop van een kavel op het Badhuisplein in Zandvoort, waar straks een beach hotel moet verrijzen. De partijen vormen samen Venster aan Zee V.O.F. en hebben de ambitie om een beach hotel te realiseren.

Centraal gelegen

Het beach hotel wat op het Badhuisplein komt, is centraal gelegen aan de Zandvoortse boulevard. De ontwikkeling van het hotel resulteert in een grote kwaliteitsslag voor de locatie aan de boulevard en sluit aan bij de ambitie van de gemeente voor de vernieuwing van het Badhuisplein.

Direct gelegen aan de Zandvoortse boulevard

De kavel op het Badhuisplein is direct gelegen aan de Zandoortse boulevard en is op loopafstand van het centrum. Corendon ambieert de realisatie van een hotel met diverse faciliteiten die jaarrond een trekker zijn voor Zandvoort. In de plint kunnen publieke hotelfuncties worden gecombineerd met commerciële ruimtes die zullen zorgen voor de nodige levendigheid. Kondor Wessels Vastgoed en Nieuwenhuis Planontwikkeling werkten de afgelopen jaren samen met de gemeente Zandvoort aan een programma voor de ontwikkeling van het Badhuisplein.

Onderdeel van ‘Amsterdam Beach’

Het Badhuisplein is onderdeel van ‘Amsterdam Beach’, dat zich in noordelijke- en zuidelijke richting uitstrekt tot aan Bloemendaal aan Zee. De goede treinverbinding met Amsterdam, maar ook de rest van de metropoolregio, maakt Zandvoort tot een gewilde bestemming voor zowel toerisme als de zakelijke markt. Zandvoort is met jaarlijks vijf miljoen bezoekers en één miljoen overnachtingen de belangrijkste badplaats van de metropoolregio Amsterdam.

Impuls

Volgens Corendon krijgt met de ontwikkeling van het Badhuisplein de economische en toeristische aantrekkingskracht van Zandvoort een nieuwe impuls. Het bedrijf denkt dat zowel het dorp als de boulevard zullen profiteren dankzij een doordachte, kwalitatief goede aanvulling op het bestaande aanbod van wonen, werken en winkelen.

Reacties

Cookieinstellingen