Nieuws naast de deur: Rioleringswerkzaamheden in Celsiusstraat

Foto: Jaap Koper

Vanaf donderdag begint aannemersbedrijf Paape bv met rioleringswerkzaamheden aan een klein gedeelte van de Celsiusstraat, omdat de huidige riolering op zijn zachtst gezegd niet meer voldoet. Dat het nijpend is, blijkt wel uit de reactie van de aannemer. Het werk is naar voren gehaald.

(tekst: Jaap Koper)

Nauwelijks functionerend riool

De rioleringswerkzaamheden hebben te maken met een nauwelijks functionerend riool. Een aantal mensen op de rij woningen kennen al de nodige problemen, waarbij vaak de Amsterdamse Ontstoppings- en Rioleringscentrale (AORC) aan te pas te komt om het riool weer enigszins te laten functioneren, maar het is nu in de ogen van de gemeente klaar.

De schaftwagen van de werklieden staat er al

Oorspronkelijk

Oorspronkelijk is het de bedoeling dat de werkzaamheden pas in 2020 gaan plaatsvinden, maar door de toenemende klachten, is de planning naar voren gehaald en voert aannemersbedrijf Paape het werk nu uit. Volgens de aannemer is het niet de bedoeling dat de mensen last hebben van een slecht functionerend riool tijdens de kerstdagen. Hoe lang het gaat duren weet de aannemer niet, maar het is eerder dagen dan weken.

Riolering

Uit de verhalen van de buurtbewoners is al vaker geklaagd over het riool. Bij eerdere werkzaamheden zijn zelfs boomwortels doorgedrongen in het rioleringsstelsel wat ook tot ontstoppingen en ander ongemak kan leiden. In ieder geval kunnen de bewoners van dit gedeelte na deze werkzaamheden wat meer onbezorgd een bezoek brengen aan het kleinste kamertje in hun huis.

Een opslagcontainer van de aannemer

 

Reacties