Verzoek voor huurverhoging door De Key valt slecht bij Groen Links Zandvoort en Bentveld

De raadsfractie van Groen Links Zandvoort en Bentveld is boos op woningcorporatie De Key over het onlangs ingediende verzoek aan de gemeente Zandvoort en het Huurdersplatform Zandvoort om de huren voor de woningen te verhogen. In de meest recente uitgave van de Zandvoortse Courant staat een bericht waar De Key dat verzoek heeft gedaan tijdens een overleg met de gemeente Zandvoort en het huurdersplatform.

Enorme kostenpost

Groen Links Zandvoort en Bentveld hebben uit de meest recente editie van de Zandvoortse Courant vernomen dat Woningstichting De Key, door het nalaten van op tijd renoveren in de Keesomstraat, tegen een enorme kostenpost aanloopt. De enorme kostenpost is volgens het woonbedrijf weer veroorzaakt door het herstellen van betonrot. De Key wil dit volgens Groen Links oplossen door een huursomverhoging voor sociale huurwoningen, bovenop de jaarlijkse indexering. ,,De minima moeten dus even 2 ton ophoesten”, laat Groen Links Zandvoort en Bentveld weten.

Achterstallig onderhoud

Volgens Groen Links ligt het aan De Key zelf, die in hun ogen er voor heeft gezorgd dat de woningmarkt in Zandvoort bol staat van achterstallig onderhoud. Ook houdt de raadsfractie de woonstichting verantwoordelijk voor het stilleggen van het voormalige Corodex terrein. ,,Die de ene na de andere sociale huurwoning verkocht en zijn afspraak niet na kwam om terug te bouwen. De Key, die het onderhoudsniveau terugschroefde. De Key, die nu dreigt om het budget voor leefbaarheid te beperken tot een minimum, bestemmingsplan Nieuw-Noord stil legt en de mensen in de sociale sector keihard treft”, fulmineert Groen Links Zandvoort en Bentveld op de sociale media.

Grens overschreden

Volgens GroenLinks heeft De Key nu echt een grens overschreden. ,,Zij zijn degene die hebben verzaakt om ook maar iets bij te dragen aan het verbeteren en verduurzamen van Zandvoort”, stelt de raadsfractie. Groen Links Zandvoort en Bentveld vindt dat de woonstichting geld hebben ge├»nd van de huurders en waarmee niets anders is gedaan dan hoognodig onderhoud en hebben het preventief onderhoud wat tot een minimum is beperkt.

Op slot

,,Door de woningvoorraad tot een minimum te beperken, zorgen zij ervoor dat de sociale woningmarkt in Zandvoort op slot zit. Dit heeft een groot effect op de mensen, die het juist niet breed hebben, wat schandalig is. Wij hopen dan ook dat De Key het fatsoen op kan brengen om de huursomverhoging niet door te voeren en zelf deze schade hersteld. Ook hopen wij dat de opvolger van De Key het beter voor heeft met de sociale huurders in Zandvoort. We staan achter het besluit van wethouder Bluijs en Huurders Platform Zandvoort (HPZ) om het verzoek van De Key te weigeren”, schrijft Groen Links Zandvoort en Bentveld op de sociale media.

Reacties

Cookieinstellingen