Onbemand tankstation op toegangsweg Circuit Zandvoort mag er komen

Het onbemande tankstation van Shell op de toegangsweg van het Circuit Zandvoort mag er wat het Zandvoortse college betreft er gewoon komen. De PVV Zandvoort heeft afgelopen najaar nog schriftelijke vragen over gesteld, waarop wethouder Ellen Verheij gisteren een reactie heeft gegeven.

Omgevingsvergunning

De vragen die de PVV Zandvoort heeft, gaan over de omgevingsvergunning voor een tankstation. Daarna heeft de raadsfractie van Marco Deen en Ronald van Tiggelen begin januari enkele vervolgvragen gesteld aan de wethouder. In die brief wil de PVV Zandvoort weten, waarom de gemeenteraad niet op de hoogte is gebracht en waarom de raadsleden uit een advertentie van de Zandvoortse courant hebben moeten vernemen dat er een aanvraag is ingediend door het olie- en energiebedrijf.

Vergunning verleend

Inmiddels is op 18 december 2019 de omgevingsvergunning verleend aan Shell voor het bouwen van het onbemande tankstation aan de Burgemeester van Alphenstraat 108 in Zandvoort. Die vergunning met bijlagen is volgens Verheij in te zien via de computer in de centrale hal van het raadhuis. De vergunning is ook in te zien via de website van de Omgevingsdienst IJmond.

Bestemmingsplan

,,Het bestemmingsplan staat een tankstation op deze locatie toe. Het tankstation wordt onbemand en komt achter een hek te liggen aan de toegangsweg van de Burgemeester Van Alphenstraat naar het circuitpark. Volgens de ingediende melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer is het tankstation bedoeld voor gebruikers en bezoekers van het circuitpark”, laat Verheij aan de gemeenteraad weten.

Bouwplan voldoet

Volgens de wethouder voldoet het bouwplan verder aan redelijke eisen van welstand en aan de technische voorschriften uit het Bouwbesluit van 2012. Op basis van dat besluit is de aanvraag voor de omgevingsvergunning door Shell gedaan en mag en moet uitsluitend worden getoetst aan bestemmingsplan, welstand en Bouwbesluit 2012.

Rennerskwartier

De onbemande tankinstallatie komt aan de toegangsweg te staan omdat de vorige plek waar deze heeft gestaan, plaats moet maken voor herinrichting van het rennerskwartier achter de pitsstraat. Deze installatie heeft dienst gedaan voor mensen die met hun eigen auto of racewagen op het Zandvoortse circuit rijden. De bedoeling is dat de installatie op de nieuwe plek zoals eerder is vermeld, deze functie gaat overnemen.

Cookieinstellingen