Ouderenpartij Zandvoort krijgt geen inzage van mediation traject bij Watertorenplein

Foto: Jaap Koper

Het college geeft Ouderenpartij Zandvoort geen inzage in het mediation traject rondom het tot stand komen van de vaststellingsovereenkomst voor de plannen op het Watertorenplein. De collegepartij heeft daar eerder om gevraagd, maar het gemeentebestuur vindt het besloten karakter van het traject zwaarder wegen.

Veilig voelen

Dat blijkt ook uit de brief die het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd waar het Zandvoorts gemeentebestuur duidelijk maakt dat binnen een mediationtraject partijen zich veilig moeten kunnen voelen. Binnen die beslotenheid kunnen partijen volgens het college vrijuit spreken en mogelijke oplossingen verkennen. Dit zonder dat zij daarbij bang hoeven te zijn dat wat ze daar zeggen tijdens het mediation traject tegen hen wordt gebruikt.

Geheimhouding

Geheimhouding is daarbij een belangrijk punt, omdat binnen de mediation is gezegd, besproken en geschreven ook binnenskamers blijft. Zelfs de vaststellingsovereenkomst valt daar volgens het college onder, tenzij partijen anders overeenkomen.

Mfn-reglement

Het Zandvoorts gemeentebestuur verwijst het MfN-regelement. Artikel 7 in dat reglement is volgens het college daarbij een belangrijk punt. ,,In dat kader kunnen wij geen informatie betreffende het mediationtraject verschaffen”, laat het college van burgemeester en wethouders aan de raad weten.

Cookieinstellingen