Ook Dutch Grand Prix zelf zet vraagtekens bij vervoer van raceteams over strand

Foto: Jaap Koper

De natuur- en milieubeweging die tegen het vervoer van de raceteams over het strand tussen Noordwijk en Zandvoort zijn, krijgen bijval van de Dutch Grand Prix zelf weinig op hebben met dat idee. RTL Z meldt dat een woordvoerder van de Dutch Grand Prix afstand doet van de uitspraken van de Noordwijkse wethouder Roberto ter Hark om drie raceteams te vervoeren over het strand tussen Noordwijk en Zandvoort.

(bron: RTL Z)

Opmerkelijk

Het is volgens het nieuwsbericht bij RTL Z opmerkelijk te noemen dat de Dutch Grand Prix ook afstand neemt van het idee en het verzoek wat de drie raceteams hebben ingediend bij de gemeente Noordwijk. Red Bull is het het team van dé publiekstrekker Max Verstappen en is een van de verzoekers van de VIP-behandeling. Het plan is bedacht door drie teams en zal later deze maand worden voorgelegd aan de gemeenteraad van Noordwijk. Door over het strand te rijden, kunnen de racers en hun entourage zonder vertraging van hun hotel naar het circuit.

Kwestie

De kwestie heeft al tot vragen geleid bij Groen Links Zandvoort, maar inmiddels roert ook de Noordwijkse gemeentepolitiek zich over het voornemen wat wethouder Ter Hark heeft om de route via het strand toe te staan. De PvdA in Noordwijk heeft via het raadslid Jan Janson al de nodige vragen gesteld in de richting van het Noordwijks gemeentebestuur.

Cookieinstellingen