Circuit Zandvoort volgt geluidsnormen binnen de erfpachtovereenkomst met gemeente

Het Circuit Zandvoort houdt zich aan de geluidsnormen zoals die staan omschreven in de erfpachtovereenkomst die het met de gemeente Zandvoort heeft. Eerder heeft D66 Zandvoort gevraagd aan het college van de gemeente Zandvoort of er verschillen van inzicht bestaan als het gaat om het maken van geluid op het Zandvoortse circuit.Gebruik

Naast de evenementen op het Circuit Zandvoort, wordt de baan ook gebruikt door verschillende bedrijven en clubs. D66 Zandvoort heeft in een brief aan het Zandvoortse college gevraagd of er een discrepantie bestaat tussen de tijden van het racen wat het circuit hanteert en wat er in de erfpachtbepalingen uit 2016 staat. Volgens de Zandvoortse democraten zijn de racedagen van 7.00 tot 23.00 terwijl in de bepalingen staat dat een racedag van 9.00 tot 18.00 duurt.

Handhaving

D66 Zandvoort wil weten of de gemeente Zandvoort handhaaft op de geluidsnormen die in de erfpachtovereenkomst staan. Het college laat aan de gemeenteraad weten dat er verschillen bestaan over de uitleg van het geluid op het circuit in de erfpachtovereenkomst en de vergunning van de provincie Noord-Holland.

Herziening

De gemeente Zandvoort praat momenteel met het Circuit Zandvoort over de herziening van de erfpachtovereenkomst. Het college stelt juist voor om het artikel waarin de tijden voor race activiteiten zijn geregeld, te schrappen. ,,Deze tijden zijn immers publiekrechtelijk geborgd”, laat het college aan de gemeenteraad weten. Met het publiekrechtelijk borgen verwijst het Zandvoortse gemeentebestuur naar de provinciale vergunning waarin dit uitvoerig staat.

Inzicht in meetrapporten

Ook hebben de Zandvoortse democraten gevraagd om inzicht te krijgen in de meetrapporten van 2019 over het geluid op het Circuit Zandvoort. Voor het inzicht van die gegevens verwijst het college naar de website van het Zandvoortse circuit waar deze op terug zijn te vinden.

Cookieinstellingen