Gemeente Zandvoort houdt verzoek voor ontheffing van vervoer Formule 1 teams in beraad

De gemeente Zandvoort houdt het verzoek voor een ontheffing voor het rijden over het strand rondom de Formule 1 bij de gemeente Noordwijk en Zandvoort in beraad. Ook het Zandvoortse college van burgemeester en wethouders is de ophef rondom het verzoek niet ontgaan.

Veelvuldig aandacht

Volgens het Zandvoorts gemeentebestuur is er de afgelopen dagen in de media veelvuldig aandacht besteed aan het verzoek om een ontheffing voor het rijden over het strand te verlenen aan enkele Formule 1 teams die tijdens het weekend van de Dutch Grand Prix in Noordwijk verblijven. Het verzoek is ook bij de gemeente Zandvoort ingediend. Het gaat bij het eventuele geven van de ontheffing vooral om de aandacht naar het reservaat Noordvoort wat de teams daarbij willen doorkruisen.

In beraad

Verantwoordelijk wethouder Ellen Verheij laat aan de gemeenteraad van Zandvoort weten dat zij momenteel de ontheffingsaanvraag nog in beraad hebben. De wethouder meldt dat afgelopen week ambtelijk en bestuurlijk overleg is geweest met de gemeente Noordwijk. Bij het gesprek is ook de partij die de aanvraag heeft ingediend aanwezig.

Condities

,,Doel van dit gesprek is om in gezamenlijkheid de condities waaronder de ontheffing eventueel zou kunnen worden verleend in beeld te brengen, daarbij recht doende aan de verschillende belangen die rondom dit dossier spelen. Op basis van de uitkomst van dit gesprek zal een besluit worden voorbereid, waarop het college, later, definitief kan beslissen al dan niet ontheffing te verlenen”, zegt Verheij.

Cookieinstellingen