Wandelaars lopen zich warm tijdens Zandvoort Light Walk ondanks het weer

Foto: Le Champion

De eerste editie van de Zandvoort Light Walk zit er op waarbij zo’n 5000 deelnemers hebben zich warm weten te lopen ondanks de marginale weersomstandigheden. Het wandelevenement is georganiseerd door Le Champion.

(bewerkt persbericht Le Champion)

Eerste uitgave

Afgelopen zaterdag hebben de deelnemers aan de eerste uitgave van de Zandvoort Light Walk kunnen kiezen uit 18 km, 14 km en de Family Walk van 6 km. De wandelaars hebben onderweg dertig lichtkunstwerken en -acts kunnen zien die de basis vormen voor de wandeltocht. Alle wandelaars zijn van start gegaan bij het KNRM reddingstation Zandvoort. Wethouder Ellen Verheij heeft daarbij het startsignaal gegeven.

Heel erkentelijk

,,Ik ben Le Champion heel erkentelijk dat jullie nu dit evenement hier voor Zandvoort op poten hebben gezet. Ik geloof echt dat het een toevoeging is, want wij willen in Zandvoort het jaar rond toerisme promoten en laten zien dat er ook in de winter iets fantastisch te doen is. Daar is de Zandvoort Light Walk het ultieme voorbeeld van”, zegt de wethouder tevreden.

Onderweg

Dat de Zandvoort Light Walk niet zo maar een wandeling is, blijkt wel wat de wandelaars onderweg zijn tegengekomen. Langs de route staan verschillende lichtkunstwerken en -acts. Van levensgrote vlinders tot een tunnel van lichtstaven en indrukwekkende vuurspuwers. Veel Zandvoortse gezinnen hebben deelgenomen aan de Family Walk.

Finish

De finish voor de wandelaars ligt op het Kerkplein in Zandvoort. Van kou en narigheid moet weinig sprake zijn geweest, want de ondernemers rondom het plein hebben er voor gezorgd om voor de wandelaars een finishfeest van te maken. Volgens Le Champion zijn ze daar zeker in geslaagd.

Verschillende afstanden

Alle verschillende afstanden zijn allemaal over een gedeelte van het verbouwde Circuit Zandvoort gegaan. De wandelaars hebben een klein gedeelte over het strand gelopen. Verder loopt de route door Zandvoort en omgeving.

Aanpassing

Le Champion heeft  door de weersverwachtingen van de afgelopen dagen besloten om de route voor het wandelevenement aan te passen. Door deze verandering is een deel over het strand beperkt tot een minimum. Uit de reacties die de organisatoren van het evenement hebben gekregen, hebben de wandelaars genoten van alle lichtacts omdat de acts op het strand en in duingebied zijn verplaatst. De Zandvoort Light Walk is tot stand gekomen met het Holland Casino Fonds en gemeente Zandvoort.

Foto: Le Champion

Cookieinstellingen