Zandvoorter Peter Loos probeert met zijn vrouw en twee vrienden uit Vietnam te komen

Foto: Peter Loos Facebook

De Zandvoorter Peter Loos is samen met zijn vrouw en twee vrienden al een tijdje bezig om Vietnam uit te komen. Op 5 maart is het viertal op vakantie gegaan, maar sinds de uitbraak van het coronavirus is het voor Nederlanders die op vakantie zijn gegaan, een klus om weer terug te komen naar Nederland.Verhalen

De verhalen zijn bekend van landgenoten die vlak voor alle maatregelen aan een vakantie avontuur zijn begonnen in het verre buitenland. Sinds enkele weken is de boel op zijn kop gezet en hebben die Nederlanders die in het verre buitenland verblijven moeite om terug te komen.

Vakantie in Vietnam

Dat geldt ook voor Peter Loos die met zijn vrouw Vera en zijn vrienden Cees en Annemiek op vakantie zijn gegaan naar Vietnam. Ook Peter heeft te maken met allerlei obstakels om terug naar Nederland te komen. De vlucht heeft het viertal geboekt bij Emirates. Om terug te keren gebeurt er van alles. Het verhaal begint bij een voorgenomen terugvlucht bij Emirates. Als het viertal een vlucht van afgelopen maandag boekt, boekt de maatschappij deze zonder opgave van reden om naar dinsdag.

Zonder aankondiging

Volgens Peter stopt Emirates zonder aankondiging met vliegen, terwijl zij eerder daar wel de tickets hebben gekocht. ,,Het begon al in Hoi An waar wij in een hotel getest moesten worden op corona om de binnenlandse vlucht te maken van Da Nang naar Ho Chi Minhstad in opdracht van de overheid hier. Alle vier negatief getest, de uitslag was er trouwens een dag later gelukkig zodat wij onze geboekte vlucht konden halen”, zegt Peter.

Niet meer vliegen

Als het viertal aankomt in Ho Chi Minhstad blijkt dat Emirates niet meer vliegt en volgens Peter zomaar de vlucht uit de App heeft gehaald en verder daar geen informatie over geeft. Daarna onderneemt het viertal actie en bellen ze 333 Travel met de vraag of er nog tickets zijn naar Nederland. ,,Die waren er, echter voor € 2388,- per ticket bij China Airlines vliegen via Taipei . Toch maar gedaan en de € 9552,- overgemaakt”, vertelt Peter. De tickets krijgt het viertal.

Naar huis

Met de verwachting dat het viertal dan eindelijk sinds gisteren naar huis kan gaan, wacht hen de volgende dag de verrassing op de luchthaven en de incheckbalie van China Airlines. Met mondkapjes op en gezondheidsdocumenten komt het viertal daar aan. Daar krijgen zij te horen dat er alleen Taiwanese mensen mee mogen op de vlucht en dat er voor het viertal geen plaats is.

Weinig vrolijk

Op zijn zachtst gezegd, is het viertal daar weinig vrolijk van geworden. Vervolgens belt Peter weer met 333 Travel om het geld terug te krijgen, want wie € 9552 neerlegt voor een terugvlucht, weet dat dit een aanslag is op de portemonnee. Zeker als je terug wilt

Teruggestort

Dat geld is snel teruggestort, zodat het viertal weer een hotel kan boeken in Ho Chi Minhstad. In het hotel kijkt Peter voor andere tickets. ,,Als er al een ticket te krijgen is lopen de prijzen op tegen de € 10000″, vertelt hij. Uiteindelijk neemt het viertal contact op met de ambassade die hen binnen 72 uur gaat benaderen. Het viertal is vooral teleurgesteld in Emirates. Ook bij RTL 4 zal Peter het verhaal gaan vertellen.

Cookieinstellingen