Zandvoortse herdenkingen op ZFM Zandvoort TV

Foto: Leon van Esch

De lokale omroep ZFM Zandvoort gaat de Zandvoortse herdenkingen dit jaar in beeld brengen via het televisiekanaal 40 van Ziggo en streamen via het eigen kanaal op You Tube ZFM Zandvoort. Door de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus is er dit jaar voor de viering van 4 en 5 mei een programma samengesteld zodat iedereen van huis uit kan meedoen.(bron: ZFM Zandvoort)

4 mei

Om 4 mei niet zonder Zandvoortse herdenkingen voorbij te laten te gaan heeft ZFM een speciaal TV programma geproduceerd met films en interviews. Het programma zal 4 mei vanaf 18.00 uur worden uitgezonden. Het TV programma zal starten met een gesprek met Rabbijn Spiero. Ook spreekt hij het gebed uit dat al jaren onderdeel is van de herdenking.

Film Redeeming Angel

Vervolgens is er Redeeming Angel een film van Esther Frank, met een korte toelichting van Folkert Bloeme. Bloeme geeft verder ook een toelichting op het binnenkort te onthullen monument in de tuin van de Protestantse Kerk. Namen van weggevoerde Joodse inwoners van Zandvoort met de plek waar ze woonden. Het programma zal afgesloten worden met een overdenking van burgemeester David Moolenburgh en een korte film over Hanny Schaft van Ayla van Kessel, die deze film ook zal toelichten.

Bevrijdingsdag

Op 5 mei wordt er om 10.00 in de ochtend een kort ZFM TV programma gepresenteerd met burgemeester David Moolenburgh en de veteranen. Dit wordt gevolgd door een radio themaprogramma van Jaap Funnekotter met 5/5 bevrijding, Engels, Amerikaans en Nederlandse muziek. Het radioprogramma kunt u ook op het TV kanaal beluisteren.

Vlag

Het verzoek is om op 4 mei niet in de avond de vlag halfstok te hangen maar de gehele dag te uit te laten. Op 5 mei hangt de vlag uit en wees ondanks alle beperkingen van dit moment gelukkig dat iedereen in vrijheid kan leven.

Cookieinstellingen