Zandvoorts Museum gaat weer open

Foto: Jaap Koper

Het Zandvoorts Museum gaat binnenkort de deuren openen voor het publiek na de afgekondigde versoepelingen bij het indammen van het coronavirus. Volgens het museum heeft dat en de maatregelen die genomen zijn om verspreiding tegen te gaan, iedereen getroffen.

Heropening

Voor het museum is het weer eindelijk positief nieuws waarbij Minister-President Mark Rutte heeft gezegd dat de musea weer open mogen vanaf 1 juni. ,,Dat houdt in dat wij druk bezig zijn met de Veiligheidsregio en het museumprotocol: daarin alle maatregelen die genomen moeten worden op het gebied van veiligheid en hygiene”, zegt Hilly Jansen van het Zandvoorts Museum. Het Zandvoorts Museum wil er uiteraard voor zorgen dat de bezoekers en vrijwilligers van het Zandvoorts Museum en de VVV Front Office veilig hun weg weten te vinden in en rond het museum.

Regels en openingstijden

Alle museumregels en de openingstijden van het museum zijn binnenkort op de website te zien. Deze regels zijn te vergelijken met een bezoek aan een winkel.

Tentoonstelling

Het Zandvoortse museum wil nog graag de tentoonstelling Magic Moments in de Formule 1 laten Zandvoort zien, waarop nu volop gelegenheid voor is. Eerder is niet mogelijk geweest, omdat de sluiting van het museum samen is gevallen met de reeks van beperkende maatregelen zijn opgelegd na 13 maart. ,,Dat was even slikken, maandenlang denk- en doewerk en dan vlak voor de opening horen dat we moeten sluiten. Inmiddels hebben we de moeilijke beslissing genomen om de geplande tentoonstelling Juttersgeluk, van afval tot kunst te cancellen. Zo ook de zomertentoonstelling rondom Pride at the Beach. We hebben besloten om deze door te schuiven naar 2021″, zegt Jansen.

Magic Moments tot het najaar

Voor de liefhebber van de autosport is dat weer goed nieuws want de Magic Moments tentoonstelling loopt door tot in het najaar. Verder toont het museum in het monumentale pand de vaste collectie over het cultuur-historisch erfgoed van Zandvoort. Met stijlkamers, klederdracht en schilderijen.

Online

Ook goed om te weten is dat het Zandvoort Museum door de coronacrisis meer gaat focussen op wat er wel mogelijk is en dat is een online campagne voeren. ,,Sinds kort heeft het Zandvoorts Museum een Youtube kanaal met een 3d virtual tour, een digitale speurtocht en filmpjes over Kees de Muis in Zandvoort. Op de website heeft de Babbelwagen een uitgebreid aanbod kunnen plaatsen. Daarnaast plaatsen we regelmatig het pronkstuk van de dag”, zegt Jansen

Cookieinstellingen