Informateur Eric van der Burg brengt advies uit aan gemeente Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Informateur Eric van der Burg heeft advies uitgebracht aan de gemeente Zandvoort voor de vorming van een nieuw college. Dat heeft de informateur gedaan tijdens een raadsvergadering, nadat hij afgelopen week met alle partijen heeft gesproken.

Advies

De informateur zegt dat op korte termijn om onderhandelingen te starten met VVD, D66, CDA, PvdA en GBZ. Een lijmpoging van de huidige coalitie is uiteindelijk niet haalbaar. Ook adviseert de informateur om een coalitieakkoord op te stellen, en geen raadsakkoord. Van der Burg heeft bij burgemeester David Moolenburgh verzocht om een juridische controle te doen op het aangenomen amendement van de toegangsweg bij het Circuit Zandvoort. Dit amendement is de aanleiding geweest voor de bestuurscrisis binnen de gemeente.

Formateur

De vijf partijen hebben inmiddels verzocht om dezelfde Eric van der Burg aan te wijzen als als formateur die daar positief op heeft gereageerd. De onderhandelingen gaan op korte termijn starten. Als er voor 15 juni geen college is gevormd is de burgemeester de enig overgebleven bestuurder.

Cookieinstellingen