Woningbouwcorporatie Pré Wonen belangrijke gegadigde als opvolger van De Key

Foto: Jaap Koper

Woningbouwcorporatie Pré Wonen is de belangrijkste gegadigde om De Key als verhuurder van sociale huurwoningen op te volgen in de gemeente Zandvoort. Sinds 2018 heeft De Key al laten weten dat zij graag het woningbestand wil overdragen aan een andere verhuurder voor de regio Zuid-Kennemerland.

(bron: ZFM Zandvoort)

Informatieavond

Afgelopen najaar hebben ruim 200 huurders een informatieavond in het NH Hotel bezocht over het mogelijke vertrek van De Key uit de badplaats. Pré Wonen uit Velserbroek is de afgelopen maanden meer en meer in beeld gekomen als mogelijke opvolger. De huurders van De Key zijn inmiddels per post over de mogelijke overname.

Verschillende partijen

Verschillende partijen hebben afgelopen maanden daarover gesproken zoals De Key, Huurders Platform Zandvoort (HPZ), gemeente Zandvoort en verschillende woningcorporaties. Pré Wonen heeft laten weten dat zij graag al het bezit van De Key in Zandvoort wil overnemen.

Online kennismaking

Ruim een week geleden hebben een aantal leden van HPZ en de gemeente Zandvoort al een online kennismaking gedaan met Pré Wonen. ,,Wij hebben de investeringskracht om goed onderhoud te doen en nieuwbouw in Zandvoort te realiseren. We kennen de regio. We kennen de kansen, maar ook de problematiek. Dus we zijn goed voorbereid om deze stap te zetten”, zegt bestuurder Anke Huntjes van de woningcorporatie in Velserbroek.

Advies

Voor de overname gaan het platform en de gemeente de komende tijd hun advies geven aan De Key. Bij dit advies heeft het HPZ een veto. HPZ heeft aan de huurders laten weten dat ze in Pré Wonen een zeer geschikte kandidaat voor de overname zien. Pré Wonen voldoet ruimschoots aan de criteria.

Positief besluit

Voor het besluit legt het HPZ de huurders een positief advies voor. Zo hebben de huurders tot en met 10 juni nog de gelegenheid om te reageren op het voorgenomen besluit. De huurders kunnen dat doen via het toegezonden formulier, maar ook terecht op de website van het Huurdersplatform Zandvoort.

Beslissing

Als alle adviezen zijn verzameld, neemt De Key een beslissing over de overdracht aan Pré Wonen. Daarna gaan Pré Wonen en De Key beginnen met verschillende procedures van de toezichthouders die uiteindelijk moet gaan leiden naar een eventuele goedkeuring. Pas aan het eind van de zomer zal duidelijkheid komen of het woningbezit definitief in handen komt van het Velserbroekse woningbedrijf. Pré Wonen heeft via YouTube een filmpje gemaakt waar iedereen kennis kan maken met de corporatie

Cookieinstellingen