Afscheid van een pomphouder in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Afgelopen week hebben familie, vrienden en bekenden afscheid genomen van een pomphouder in Zandvoort. Een definitief afscheid, want de markante persoonlijkheid Leo Barnhoorn komt niet terug in het tankstation aan de Dr. C.A. Gerkestraat. Een plek waar hij veel mensen aan de pomp heeft gekregen.

(bron: NH Nieuws en tekst van Jaap Koper)

Persoonlijk

Voor mij persoonlijk is dat ook zeker het geval geweest. Vanaf november 2016 loop ik namens het inmiddels verdwenen postbedrijf Sandd ook langs de plaats waar Leo zijn tankstation heeft. Naast het feit dat ik dat werk doe, weet hij ook dat ik in de plaatselijke media actief ben. Als hij zelf op de stoel plaats neemt, komt er wel eens een ergernis naar boven.

Veel uitzoek werk

Als ik het verhaal dan aanhoor, dan weet ik dat het nogal veel uitzoek werk is, dus zeg ik dat ik als kleine en huis-, tuin- en keukenredacteur er veel tijd in moet steken en die heb ik niet. Met een compleet redactieteam, lukt dat wel beter. Een uitgesproken mening heeft Leo zeker wel.

Uit de mond

Het is zoals Paul Tromp van NH Nieuws al min of meer optekent uit de mond van één van de vaste klanten en van vaste medewerker Frans Draijer. Het is even babbelen over het weer, over de Formule 1 of over de ontwikkelingen in het dorp. Een tankbeurt zonder een praatje met Leo Barnhoorn in Zandvoort lukt eenvoudig weg niet.

Nog wat te weten

Je komt ook nog wat te weten over Leo. Frans vertelt aan Paul en aan mij dat hij al vanaf zijn zesde al naast de pomp heeft gestaan. Naar mijn weten is hij niet alleen daar actief geweest. Ook op de Zandvoortselaan is Leo actief geweest met een garage en de wel bekende benzinepomp. Vlakbij zijn huis aan de Zandvoortselaan in Bentveld. Ook op die manier kom ik in aanraking met hem.

Gemeenschappelijks

Iets gemeenschappelijks is er ook. Met onder meer zijn goede vriend Dick Algra heeft hij samen met nog een vriend wel eens een sportvliegtuig gepakt om naar Ameland te vliegen. Barend Willem Nobel moet dus ook een bekende geweest zijn van de markante pomphouder uit Zandvoort. Daarna vliegen de heren weer terug naar huis, want met een sportvliegtuig ben je zo weer terug.

Wrang

Zelf vind ik het wrang dat hij als liefhebber van de Formule 1 het net niet heeft mee mogen maken van de terugkeer van deze wagens op het Circuit Zandvoort. Daar aan denkend. Als ik mijn kranten aan de andere kant van de Zandvoortselaan aan het lopen ben, roept hij vanaf zijn bank bij zijn huis dat het in kannen en kruiken zit. Ik hoor het met een glimlach aan. Mijn verhaal en mijn herinnering aan Leo.

Cookieinstellingen