Coronatest aan huis beschikbaar voor mantelzorgers in Kennemerland

Foto: Pixabay

Het bureau Tandem voert een coronatest aan huis uit voor mantelzorgers die actief zijn in de regio Kennemerland in de regio Kennemerland. Tandem is een organisatie die ondersteuning aan mantelzorgers biedt, werkt samen met organisaties als de GGD Kennemerland, Zorgbalans, gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Velsen en Zandvoort.

(bron: Gemeente Zandvoort)

Bedoeld

De testen zijn bedoeld voor mantelzorgers die lastig naar een testlocatie kunnen komen. Bijvoorbeeld omdat zij degene voor wie ze zorgen niet alleen kunnen laten of omdat de mantelzorger zelf moeite heeft om zich te verplaatsen.

Voorwaarden

Aan de test thuis bij een mantelzorger zitten een aantal voorwaarden. Een van die voorwaarden is dat het gaat om mantelzorgers die klachten hebben en passen bij het coronavirus. Het gaat dan vooral om klachten zoals koorts, luchtwegklachten, hoesten, verkoudheid, niezen, verlies van reuk en/of smaak of kortademigheid.

Corona-thuiszorgteam

Een speciaal corona-thuiszorgteam neemt de testen af. De mantelzorger kan zich aanmelden voor een test bij Tandem Centrum voor Mantelzorgondersteuning via telefoonnummer 023-891 06107. Het telefoonnummer is 7 dagen per week bereikbaar tussen 8.30 en 21.00 uur. Wie meer nodig heeft dan alleen een test, kan bij Tandem terecht voor verdere ondersteuning. Wie geen mantelzorger is, maar wel (milde) klachten die passen bij het coronavirus, kan een afspraak maken om zich te laten testen op één van de testlocaties. Op de website van de GGD Kennemerland is meer informatie te krijgen.

Reacties