Achter de schermen bij de Veiligheidsregio Kennemerland

Foto: Wim Meijer Fotografie

Wie denkt dat het allemaal van zelf gaat bij de Veiligheidsregio Kennemerland heeft het mis, want achter de schermen spelen de processen die leiden naar maatregelen voor de veiligheid een belangrijke rol. Een van die mensen die zich daarmee bezighoudt is Bert van de Velden. Hij werkt sinds zeven jaar als directeur Publieke Gezondheid bij de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK), nadat hij onder meer werkzaam is geweest bij de gemeente Zandvoort.

(bron: InforMeer)

Leiding geven

Samen met de directeur Veiligheidsregio commandant brandweer geeft Van de Velden leiding aan de Veiligheidsregio Kennemerland. Het is zoals hij het zelf zegt: ,,Ik verbind gemeenten en hulpdiensten om onze regio zo gezond en veilig mogelijk te houden.” Hij vergelijkt zich bijna met Haarlemmer olie. Op InforMeer (waar ook het hele interview is terug te lezen) legt Van de Velden uit wat er allemaal zich afspeelt bij de Veiligheidsregio Kennemerland nu het coronavirus regeert en waar allerlei maatregelen gelden, ondanks de nodige versoepelingen van de afgelopen weken en maanden.

Hectisch

De afgelopen periode zijn voor Van de Velden dan ook best hectisch geweest. Volgens hem zelf zit hij nog volop in die hectiek. ,,Het is nog te vroeg om terug te blikken. De focus op de voortgang van zorg blijft. Informatie delen is essentieel. Gemeenten moeten op de hoogte zijn wat er speelt in de zorg. Alleen dan weten ze wat urgent is en kunnen ze inschatten welke maatregelen helpen om eruit te komen. Alles grijpt in elkaar. Het draait continu om verbinden”, zegt Van de Velden.

Marianne Schuurmans

Van de Velden heeft ook te maken met de voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland en dat is de burgemeester van Haarlemmermeer, Marianne Schuurmans. Ook Schuurmans heeft gezien wat de periode te weeg heeft gebracht bij de dienst in Kennemerland.

Intensief

,,De afgelopen maanden zijn voor iedereen heel intensief geweest. En door het feit dat we in deze regio een aantal strandgemeenten hebben én een grote internationale luchthaven, staan de schijnwerpers op ons gericht. Maar dankzij de inzet van iedereen – de medewerkers van de Veiligheidsregio en de gemeenten, de inwoners van de Veiligheidsregio – is het in deze regio goed gegaan. Zeker gezien de omstandigheden. Daar wil ik vanaf deze plek grote waardering voor uitspreken!”

Cookieinstellingen