Ouderenpartij Zandvoort mengt zich in discussie over bloedafname Atalmedial

Foto: Jaap Koper

De Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) heeft zich in de discussie gemengd als het gaat om het stoppen van de bloedafnames per 1 augustus door Atalmedial in Pluspunt. Met de sluiting is het nog alleen mogelijk om bloed te laten afnemen in de Haltestraat.

Alleen in de Haltestraat

Vooral dat het bloedprikken alleen nog maar kan in de Haltestraat, is voor raadslid Helen Keur om namens haar partij de nodige vragen te stellen aan het college. ,,Deze locatie is midden in het dorp en is van uit Zandvoort Nieuw Noord niet rechtstreeks met het openbaar vervoer te bereiken”, zegt Keur. Ook is het volgens het raadslid om met de auto een hele uitdaging om er te komen, omdat er nauwelijks parkeerplaatsen zijn en zeker nu in de Haltestraat er flink wat parkeerplaatsen door corona maatregelen anders zijn ingericht, voor horeca ondernemers die een groter terras hebben en er een betaald parkeerregime geldt.

Probleem

,,Voor bezoekers en veelal ouderen gaat dit een groot probleem worden”, stelt Keur. Het raadslid wil namens haar partij weten of de gemeente hiervan op de hoogte is geweest van de voorgenomen sluiting in Pluspunt. Ook wil de OPZ weten of het college gesprekken heeft gevoerd met de Atalmedial nadat zij hebben bekendgemaakt om Pluspunt te verlaten.

Nieuwsgierig naar vertrek uit Plupsunt

Waar Keur ook nieuwsgierig naar is, is welke reden achter het vertrek zit. Daarnaast vraagt OPZ zich af of het mogelijk is om in Pluspunt toch weer een locatie in te richten met wellicht een andere particuliere aanbieder, zodat daar weer toch een buurtfunctie kan terug keren voor het prikken van bloed.

Onrust

De onrust heeft al geleid dat er een petitie is gestart door buurtbewoner Cor Haagsman. Haagsman heeft al eerder voor mediapartner NH Nieuws zijn ergernis uitgesproken dat de bewoners van de wijk niet in het plan van Atalmedial zijn gekend. NH Nieuws heeft de organisatie nog om een reactie gevraagd, maar heeft deze niet gekregen