Ouderenpartij Zandvoort wil inzicht hebben van bevoegdheden voorzitter Veiligheidsregio Kennemerland

Foto: Wim Meijer Fotografie

Nu er weer een aantal zomerse en warme dagen in aantocht zijn, wil de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) inzicht hebben in de verantwoordelijkheden van de voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK). Volgens de grootste raadsfractie in de Zandvoorts gemeenteraad krijgt deze voorzitter ook bevoegdheden die gelden voor Zandvoort. ,,OPZ wil inzicht krijgen in deze bevoegdheden, hoe deze zich verhouden tot de bevoegdheden van de burgemeester van Zandvoort en de lokale democratie”, zegt raadslid Helen Keur namens haar partij.

Bevoegdheden en bereikbaarheid

Op dit moment liggen die bevoegdheden bij burgemeester Jos Wienen van Haarlem omdat burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer met vakantie is en normaal gesproken de taak van voorzitter vervult. Keur wil weten welke bevoegdheden de voorzitter van de VRK in het algemeen heeft en zeker nu de situatie draait om corona. Keur is verontrust over de bereikbaarheid van de badplaats nu het voornemen bestaat dat toegangswegen naar Zandvoort mogelijk worden afgesloten. Juist nu er een aantal evenementen zijn, personeel dat naar het werk moet en meer zoals het openbare sanitaire voorzieningen en strandhuisjes.

Overzicht en opsommingen

Het raadslid vraagt zich verder af welke beslissingen de voorzitter van de VRK heeft genomen sinds medio maart tot nu. Daar neemt Keur ook het afgelopen weekend in mee die effect hebben gehad op het openbare leven in Zandvoort. Keur wil graag een opsomming hebben en geen algemene verwijzing naar de noodverordening.

Effecten besluit op leven in Zandvoort

Ook heeft Keur vragen als het gaat op welk moment de burgemeester van Zandvoort hierover is geconsulteerd en geïnformeerd, wat het standpunt is van de burgemeester van Zandvoort over alle besluiten die de voorzitter van de VRK heeft genomen en die effect hebben gehad op het openbare leven in Zandvoort. Met het oog op de toekomst wil Keur namens haar partij weten op welke wijze in de toekomst maatregelen worden getroffen dat inwoners, medewerkers van bedrijven, ongestoord Zandvoort kunnen bereiken bij een eventuele afsluiting.

Handhaving

Op het gebied van handhaven wil het raadslid weten hoe de bevoegdheden liggen tussen de voorzitter van de Veiligheidsrgeio en de burgemeester van Zandvoort. Als laatste wil Keur weten op welke wijze de voorzitter van de VRK verantwoording aflegt aan de gemeenteraad van Zandvoort over beslissingen met effect op het openbare leven in Zandvoort en hoe dit zich verhoudt tot het in de wet geborgde informatie, – en controle recht van de gemeenteraad.

Cookieinstellingen