Gemeentebelangen Zandvoort vindt afsluiting Zandvoort voor inwoners onacceptabel

Gemeentebelangen Zandvoort (GBZ) is ontstemd over de wijze waarop Zandvoort op vrijdag 31 juli is afgesloten , waardoor zowel inwoners als hotelgasten aan het begin van de middag de badplaats niet meer hebben kunnen bereiken. De coalitiepartij vraagt zich af waarom het college niet tijdig op de juiste manier maatregelen heeft genomen.

Overvol dorp

,,We hebben al in de afgelopen maanden diverse malen te maken gehad met een overvol dorp en grote toestroom van bezoekers. Toen hebben we de toestroom ook gereguleerd”, zegt buitengewoon raadslid Romanie Kuin-Moerenburg namens haar fractie. Volgens haar heeft Zandvoort dit al meerdere keren kunnen “oefenen”. ,,Juist in deze vakantie periode, terwijl ons dorp al overvol is met verblijfstoeristen, had er veel eerder en veel vroeger met de juiste mensen gehandeld kunnen worden”, zegt Kuin namens haar partij.

Onacceptabel

GBZ vindt het onacceptabel dat Zandvoortse inwoners, die kunnen aantonen dat zij inwoners zijn, en verblijfstoeristen in het bezit van een reservering geen toegang hebben gekregen tot het dorp. ,,Wij willen van het college graag horen op welke wijze dit in de toekomst voorkomen kan worden, en een excuus lijkt ons op de plaats”, zegt Kuin.

Cookieinstellingen