Parkeerplaatsen Zandvoort al weer vol

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het ANP meldt dat de parkeerplaatsen bij het strand van Zandvoort rond 10.00 uur weer zo goed als vol staan. Sinds het mooie en ook zeer warme weer is begonnen, trekken mensen naar onder meer de kust. Zandvoort is één van de badplaatsen die in trek is.

Maatregelen bij verkeersdrukte

Vlak voor het weekend heeft burgemeester David Moolenburgh nog een brief aan de gemeenteraad gestuurd waar hij ook is in gegaan op de maatregelen die het college wil nemen bij verkeersdrukte. Met de corona maatregelen daar nog eens bij, is het voor het gemeentebestuur een uitdaging om alles in goede banen te leiden.

Bestemmingsverkeer

Na de nodige kritiek vanuit de Zandvoortse samenleving heeft de burgemeester de protocollen aangepast als het gaat om het bestemmingsverkeer. Op vrijdag 31 juli heeft de gemeente de nodige meldingen gekregen dat inwoners niet meer de badplaats hebben kunnen bereiken. Dat laatste heeft geleid tot onder meer vragen van Gemeenteblangen Zandvoort en van Groen Links Zandvoort en Bentveld.

Bericht op gemeentelijke website

De gemeente Zandvoort heeft daarom ook op de eigen website al een bericht over geplaatst voor mensen die naar de badplaats willen komen De gemeente verwacht ook de komende dagen de nodige drukte aan zowel het strand van Zandvoort als dat van Bloemendaal aan Zee. Hierdoor is het lastig om 1,5 meter afstand te houden waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan.

Advies

Wie toch van plan is om een bezoek aan de stranden te brengen, krijgt het advies om de reis zo zorgvuldig mogelijk te plannen. Houdt rekening met volle parkeerplaatsen en drukte in de trein. Kom bij voorkeur met de fiets, scooter of openbaar vervoer. Dit geldt ook voor uw terugreis. Het kan erg druk worden op het NS-station en in de trein. Volg voor ieders veiligheid de aanwijzingen van de verkeersregelaars en de tekstborden op. Vergeet geen extra water mee te nemen voor uw heen- en terugreis.

Dringend beroep

Daarnaast doet de gemeente een dringend beroep op iedereen om de RIVM-richtlijnen te hanteren, waaronder de 1,5 meter afstand. ,,Wij gunnen u en alle andere inwoners en bezoekers aan ons mooie dorp een veilig en schoon verblijf. Hierbij vragen wij uw medewerking; laat geen afval achter en wees anderen niet tot last”, laat de gemeente weten op de website.

Zorg om afval

Het is ook direct de volgende zorg die de gemeente heeft als het gaat om het afval wat bezoekers aan het strand achterlaten. Via de sociale media zijn beelden in de Facebookgroep ‘Je bent Zandvoorter als…’ te zien van de nodige afval aan de vloedlijn, wat bij enkele Zandvoortse inwoners tot de nodige irritaties leidt. De bewoners storen zich aan de desinteresse van de bezoekers als het gaat om het afval aan het strand.

Clean up teams

Ook daar is Moolenburgh in zijn brief aan de gemeenteraad op in gegaan, door met zogenaamde clean up teams te komen. De burgemeester krijgt ook nog eens komende week de hulp van Stichting Noordzee die jaarlijks een schoonmaakactie op het strand houdt.

Slim

Slimme ondernemers zijn er ook, want de Overveense ondernemer Mike van Zoolingen levert gekoelde wijn voor mensen die Zandvoort bezoeken. De bestellingen worden door hem of zijn medewerkers zo in de achterbak gezet. Alleen wijst de ondernemer er wel op dat alcohol en verkeer niet samengaan. Hij geeft het advies dat er wel een BOB achter het stuur zit.

Cookieinstellingen