Alertheid in Zandvoort door toename coronabesmettingen

Foto: Pixabay / Wim Meijer Fotografie

In Zandvoort lijkt er meer alertheid te ontstaan na de recente coronabesmettingen nu ook fastfoodcorners Het Plein en Febo aan het Kerkplein dicht moeten vanwege een coronabesmetting onder het personeel. Dat meldt onder meer NH Nieuws. Ook de SV Zandvoort stopt voorlopig de trainingsactiviteiten door een mogelijke coronabesmetting.

(bron NH Nieuws)

Één en dezelfde uitbater

De twee fastfoodcorners worden uitgebaat door één en dezelfde uitbater wat ook de reden is waarom zowel Het Plein als de Febo nu dicht zijn. De uitbater is na het bekend worden van de besmetting bij één van de medewerkers vervroegd terug gekomen van vakantie. De Febo heeft inmiddels de deuren toch weer geopend.

Geruchten

Volgens NH Nieuws heeft de mogelijke besmetting bij SV Zandvoort te maken met geruchten die in Zandvoort rondgaan, over een cluster besmettingen dat is ontstaan op een camping op Terschelling. Voor het bestuur van de SV Zandvoort is het aanleiding om trainingen en wedstrijden op te schorten. NH Nieuws meldt dat Zandvoortse jongeren mogelijkerwijs besmet zijn geraakt tijdens hun vakantie op de bewuste camping op Terschelling.

Stijging

De GGD Kennemerland laat weten dat er inderdaad een stijging is te zien van het aantal positieve coronatesten in Zandvoort. De dienst bevestigt verder dat het erop lijkt dat het vooral om jongeren gaat. Waar de jongeren precies besmet zijn geraakt kan een woordvoerder niet bevestigen.

Cookieinstellingen