Vroegtijdige beëindiging beeldenroute van Marlène Sjerps

Foto: Jaap Koper

De gemeente Zandvoort gaat de beeldenroute langs de Zandvoortse Boulevard Paulus Loot en Boulevard De Favauge vroegtijdig beëindigen, omdat enkele malen beelden van Marlène Sjerps zijn vernield en om te voorkomen dat er meer beelden worden vernield.

Amazon

Doelwit

Afgelopen periode zijn enkele beelden het doelwit geweest van vernielzuchtige types. De beelden op de boulevards zijn door de gemeente Zandvoort neergezet om het straatbeeld levendig te maken. Het oorspronkelijke uitgangspunt van de gemeente is om de beelden tot en met het einde van het jaar te laten zien en zijn ook tijdelijk van aard geweest. De gemeente werkt aan een nieuwe herindeling van onder meer de Boulevard Paulus Loot en dat is ook de reden om de beelden tot die tijd te laten staan.

Een sculpture van Marlène Sjerps in het decor van een zee op de achtergrond, terwijl de zon bezig is op te komen

Verfraaien

Voor het exposeren van de beelden heeft de gemeente met de kunstenares een huurovereenkomst om de boulevard De Favauge en Paulus Loot te verfraaien met acht beelden voor de duur van 2 jaar. ,,Het is definitief. Mijn beeldenroute aan de boulevard van Zandvoort wordt gestopt. Met pijn in mijn hart. Het stond er prachtig. De getoonde fragiliteit en kwetsbaarheid nodigde uit tot agressie en vernieldrang. Ik kan er alleen maar om treuren. Maar wel in de wetenschap dat de beelden bij veel mensen op het netvlies blijven bestaan”, zegt Marlène Sjerps

Cookieinstellingen