Met de derde single ‘Elixer’ van Wendy Moore vraagt zij aandacht over het onderwerp ‘depressie’

Foto: Purarazadivinophotography Tess de Weerdt

Op donderdag 6 augustus is de single ‘Elixer’ van Wendy Moore voor het eerst te horen geweest in Alternative FM bij ZFM Zandvoort en waar de Zandvoortse songwriter aandacht vraagt voor mensen die worstelen met een depressie. Wendy is van mening dat mensen die met een depressie te maken hebben, tijd kregen om die te verwerken. ,,Alles heeft te maken met het ‘fake’ happy zijn. Het proberen om gelukkig te lijken voor andere mensen, omdat mensen er niet van houden om andere mensen verdrietig te zijn”, zegt Wendy over haar derde song.

Verplicht

Wat er volgens Wendy gebeurt, is dat mensen een ander haast verplicht vrolijk te laten overkomen, terwijl dat erg dwingend kan zijn. ,,Doe effe gelukkig…doe effe niet zo ‘sad’ de hele tijd, maar mensen moeten dat in hun eigen tijd kunnen laten over komen”, zegt Wendy in Alternative FM. Het gaat er om dat mensen zelf die depressies kunnen overwinnen zonder dat ze daarbij achterna worden gezeten. Zelf zegt de songwriter dat ze vrienden kent die daar last van hebben gehad.

Schrijven

‘Elixer’ is een songs, zoals Wendy altijd schrijft. ,,Zo schrijf ik eigenlijk altijd. Het is vaak meer over wat ik van andere mensen hoor, dan wat ik zelf meemaak”, vertelt de Zandvoortse songwriter. Zelf heeft ze ook ervaring met depressies, maar ze heeft het meer meegemaakt vanuit een helpende rol. Het onderwerp speelt ook bij jongeren en Wendy denkt dat het probleem daar wel eens wordt onderschat. Volgens Wendy speelt sociale media daarbij ook een rol, omdat een deel van de jongeren zich soms willen spiegelen aan deze mensen. ,,Als dat niet lukt, gaan ze zichzelf haten”, zegt ze. Volgens haar is het een probleem.

Eerst de melodie, dan de tekst

Bij de invulling van het liedje gaat het eerst om de melodie en daarna volgt de tekst. Wendy is sociaal voelend en wil graag een luisterend oor zijn. Het is ook de reden waarom zij dit vak heeft gekozen. Ook met ‘Elixer’ denkt ze het onderwerp bespreekbaar te maken. Het contrast zit volgens Wendy in de melodie die vrolijk klinkt, tot dat je de tekst bij de song hoort. ,,Het hele nummer is een metafoor totdat je de tekst hoor. Het hele nummer is eigenlijk een masker”, vertelt Wendy over ‘Elixer’.

 

Cookieinstellingen