Ouderenpartij Zandvoort blijft staan op volwaardig steunpunt voor bloedprikken in Pluspunt

Foto: Pixabay

De Ouderenpartij Zandvoort blijft staan op een volwaardig steunpunt voor het bloedprikken in Noord. Raadslid Helen Keur blijft zich verbazen over het voorgenomen plan om dit op beperkte schaal te blijven prikken in Pluspunt Zandvoort.

Onrust

Eerder is er al onrust geweest over het verplaatsen van het bloedprikken vanuit Pluspunt naar het centrum in de Haltestraat. Cor Haagsman die eerder namens een groep verontruste bewoners heeft gesproken, vindt dat er een mogelijkheid moet blijven in Noord, omdat de bereikbaarheid naar het centrum voor heel wat bewoners uit de wijk de nodige hindernissen kent.

Steun

De verontruste bewoners krijgen in ieder geval steun van de grootste partij in de gemeenteraad waar Keur namens haar partij nog steeds van het standpunt uit gaat dat er in Zandvoort Noord een volwaardig steunpunt moet komen, waar mensen op verschillende dagen terecht kunnen.

Mogelijkheid mogelijk beperkt

Het raadslid herhaalt dat dit eerder bij Pluspunt op meerdere dagen mogelijk is geweest en dat er voor meerdere uren de mogelijkheid is geboden om bloed te prikken. ,,Nu is dat nog maar voor 1 uur per week mogelijk. Dit betekent dat waar voorheen zo rond de 56 mensen geholpen konden worden het er nu nog maar acht zijn”, zegt Keur. Daarom stelt zij wederom de dringende vraag aan de verantwoordelijke wethouder om hierover opnieuw met Atalmedial in gesprek te willen gaan.

Foto: Pixabay