Burgemeester uitvoerig geconsulteerd bij besluiten voorzitter Veiligheidsregio Kennemerland

Foto: Wim Meijer Fotografie

Burgemeester David Moolenburgh is uitvoerig geconsulteerd bij de besluiten die de voorzitter Marianne Schuurmans van de Veiligheidsregio Kennemerland neemt als het gaat om bijvoorbeeld de verkeersdrukte van eind juli en begin augustus. Raadslid Helen Keur heeft namens de Ouderenpartij Zandvoort gevraagd om inzicht te geven in welke verhouding de voorzitter van de Veiligheidsregio staat tegen de burgemeester.

Regionaal Beleidsteam

Volgens het college maakt de burgemeester deel uit van een Regionaal Beleidsteam waar meerdere burgemeesters samen met de hoofdofficier van Justitie deel van uit maken binnen de Veiligheidsregio. De voorzitter van de regio neemt na een consult met het beleidsteam een besluit over de te voeren werkwijze tijdens een druk weekend. Moolenburgh heeft steeds ingestemd met de besluiten die in de afgelopen periode zijn genomen.

Heikel punt

Een ander heikel punt is de vraag hoe op welke wijze de gemeente in de toekomst maatregelen treft dat inwoners, medewerkers van bedrijven en gasten met een verblijf ongestoord Zandvoort kunnen bereiken bij een eventuele afsluiting. Het gemeentebestuur laat aan de gemeenteraad weten dat indien het druk is met verkeer op de wegen naar Zandvoort, dit per situatie zal worden bezien en welke maatregelen daarbij nodig zijn om het verkeer richting Zandvoort te reguleren.

Uitgangspunt

Voor het college is het uitgangspunt dat inwoners, ondernemers en medewerkers van bedrijven in Zandvoort toegang hebben tot Zandvoort. Het college verwijst naar een brief van de burgemeester begin augustus waarbij hij aan de gemeenteraad heeft aangegeven dat de gemeente het verkeer op drukke dagen continu in de gaten houdt. Op die manier kan de gemeente zodat tijdig maatregelen nemen zoals het tijdelijk afsluiten van wegen voor inkomende strandbezoekers.

Uitleg

Daarnaast is een uitleg gegeven over de gecoördineerde regionale incidentenbestrijdingsprocedure gegeven, waar ook duidelijk is geworden welke bevoegdheden een voorzitter van de Veiligheidsregio heeft. De belangrijkste bevoegdheid waar de voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland gebruik van heeft gemaakt, zijn de bevoegdheden om een noodverordening vast te stellen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Cookieinstellingen