College blijft hittebestendig tegenover Gemeentebelangen Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het college van burgemeester en wethouders blijft hittebestendig tegenover de vragen die buitengewoon raadslid Romanie Kuin-Moerenburg namens Gemeentebelangen Zandvoort (GBZ) heeft gesteld over de dorpsafsluiting van 31 juli. Volgens burgemeester David Moolenburgh zijn de maatregelen tijdig genomen, waarbij de burgemeester wel laat optekenen dat het om een uitzonderlijk jaar gaat.

Meer Nederlanders in eigen land gebleven tijdens de vakantie

Volgens de burgemeester zijn door de coronamaatregelen meer Nederlanders in eigen land gebleven tijdens de vakantie. ,,Ook kwamen er veel, met nam Duitse, toeristen voor dagrecreatie. Daarnaast hadden we te maken
met een hittegolf die bijzonder lang aanhield”, zegt Moolenburgh.

Combinatie van factoren

Volgens hem maken deze factoren dat het erg druk is geweest met bezoekers in het dorp en op het strand. ,,In het begin van de Corona crisis zijn tijdens drukke dagen de toegangswegen afgesloten om zo min mogelijk bezoekers toe te laten vanwege het risico op besmetting. Hiertoe waren ook de parkeerplaatsen aan de Boulevard gesloten”, zegt Moolenburgh.

Klachten bij bewoners en ondernemers

Het afsluiten heeft volgens de burgemeester op zichzelf al tot lange files omdat ook niet-bewoners de vraag hebben gekregen om aan te tonen met welke reden zij Zandvoort in willen rijden. Dat is ook het pijnpunt geweest bij Kuin-Moerenburg die daar de nodige signalen over heeft gekregen. Veel klachten zijn van bewoners maar ook van ondernemers gekomen. Achteraf blijkt volgens Moolenburgh dat er voldoende ruimte is geweest op het strand om meer bezoekers te ontvangen. Dat heeft weer geleid dat de maatregelen daarna zijn versoepeld en uiteindelijk zijn ook alle parkeerplaatsen weer daarna geopend.

Reacties