Zandvoort zet in op vaste aanpak voor parkeerproblemen

Foto: Jaap Koper

De gemeente Zandvoort zet in op een vaste aanpak voor parkeerproblemen volgens het ‘BBBB’ principe wat staat voor: beïnvloeden, beter benutten van bestaande plekken, beprijzen en parkeerplekken “bouwen”. De gemeente wil dit bereiken met onder meer het in kaart brengen van huidige parkeersituatie in Zandvoort, capaciteitsopnamen (zowel in de openbare ruimte als op private grond), parkeerdrukmetingen en doelgroep analyse op diverse tijdstippen.

Emoties kunnen soms op lopen bij parkeren in de woonwijk

Of het daarmee tegemoet komt aan onder meer de verduidelijking van de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) is nog maar de vraag. Eerder heeft de grootste raadsfractie binnen de gemeenteraad aan het college al om de nodige duidelijkheid gevraagd. Niet alleen de Ouderenpartij Zandvoort wil een duidelijk parkeerbeleid ook Gemeentebelangen Zandvoort wil dat. In het ZFM Zandvoort programma ‘Goedemorgen Zandvoort’ laat Astrid van der Veld weten dat de emoties afgelopen zomer soms behoorlijk zijn opgelopen.

Niet alle werkzaamheden zijn uitgevoerd

,,Het college betreurt het dat niet alle werkzaamheden, zoals die zijn genoemd in de Najaarsnota 2019, reeds zijn uitgevoerd”, zegt verantwoordelijk wethouder Ellen Verheij namens het gemeentebestuur. Het is volgens haar zeker niet de bedoeling om de gemeenteraad om een blanco cheque te vragen. Volgens de wethouder heeft het college wel de gemeenteraad inzicht gegeven in de kosten die nog moeten worden gemaakt voor de verdere uitwerking van de voornoemde kaders.

Financiële invulling

Volgens Verheij gaat het hier om het vrijgeven van €125.000 bij de najaarsnota, met daarbij een bedrag van €350.000 voor 2021 en €125.000 voor 2022. ,,Deze bedragen zijn opgenomen in de begroting 2021″, zegt Verheij. Volgens haar is bij het opstellen van het financiële plaatje nog geen rekening gehouden met investeringen zoals parkeerautomaten of een scanauto. ,,Hiervoor wordt een aparte business case opgesteld”, zegt de wethouder

Cookieinstellingen