EK Zandsculpturen in oktober

Het is al een tijdje rondgegaan over het verplaatsen van het Europees Kampioenschap Zandscupturen van de zomer naar het begin van de herfst, maar het is nu ook echt definitief. In de week van 12 tot en met 18 oktober zullen er weer verschillende sculpturen verrijzen op verschillende plaatsen in Zandvoort.

Editie 2020

In de editie van 2020 zullen zes deelnemers mee gaan doen aan het Kampioenschap. Uit veiligheidsoverwegingen en ook vanwege de beperkingen op het gebied van corona hebben de organisatoren besloten om geen deelnemers uit andere Europese landen te komen. Daarom is gekozen uit zandkunstenaars die in Nederland woonachtig zijn maar wel met verschillende nationaliteiten. Twee van die deelnemers hebben de Ierse nationaliteit, twee komen eruit Nederland, één is van oorsprong uit België afkomstig en de laatste heeft de Russische nationaliteit.

Centraal thema

Nu er in oktober wordt gewerkt aan een zandsculptuur is daarbij ook het centrale thema op aangepast. De kunstenaars zullen hun sculptuur baseren op “Zandvoort goes Wild” wat al een aantal jaren rond die periode een thema is. De kunstenaar kunnen hun eigen zandsculptuur naar eigen inzicht interpreteren en uitwerken.

Blij met doorgang

Wethouder Ellen Verheij de Haas is blij dat het evenement alsnog doorgang kan vinden. ,,De bezoekers komen gefaseerd kijken naar deze vorm van kunst in de openbare ruimte. Er is geen sprake van te veel mensen tegelijkertijd”, zegt de wethouder.

Aan het werk

Wie de kunstenaars aan het werk wil zien kan tijdens de opbouwperiode een kijkje komen nemen. Vanaf 12 oktober maken de kunstenaars een start met hun zandsculptuur op verschillende plekken in Zandvoort. Op zondag 18 oktober zal bekend worden gemaakt wie om 17.00 uur zich Europees Kampioen zandsculpturen mag gaan noemen.

Cookieinstellingen