Gehele jaar door flinke verkeersstromen van en naar Zandvoort

Volgens wethouder Ellen Verheij zullen het gehele jaar door flinke verkeersstromen van en naar Zandvoort zijn, waarmee de wethouder antwoord geeft op eerdere vragen van de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) over de mobiliteitsvisie van de gemeente Zandvoort. De grootste raadsfractie heeft geconstateerd dat een aantal zaken over het vraagstuk onduidelijk zijn.

Verkeersdruk het hele jaar door

,,De onderzoeken sluiten elkaar zeker niet uit. Het kan, zo blijkt inderdaad uit het onderzoek van Decisio, druk zijn in een maand als februari”, zegt Verheij. De resultaten van de onderzoeken staan vermeld op in het koersdocument die dat volgens de wethouder ook bevestigen. ,,Op de N201 is er 52 dagen van het jaar sprake van een verkeersdruk. Met andere woorden: beide onderzoeken bevestigen het beeld dat gedurende het gehele jaar een flinke verkeersstroom naar en van Zandvoort rijdt”, zegt Verheij. De wethouder verwijst naar een mobiliteitsopgave met een aantal maatregelen om de verkeersdruk te beperken die gedurende het gehele jaar van toepassing zijn.

Parkeren in de woonwijken

Een ander belangrijk punt wat OPZ heeft aangeroerd is het parkeren in de woonwijken, waarbij de vraag aan het college is gesteld wat het invoeren van gereguleerd parkeren in woonwijken met hoge parkeerdruk concreet inhoudt en op welke wijze dat met regelgeving moet gaan plaatsvinden. Het college heeft als één van de uitgangspunten dat in Zandvoort één fiscaal regime moet gaan komen. ,,De concrete invulling daarvan wordt later bepaald”, zegt wethouder Verheij.

Besluitvorming zonnecollectoren vindt afzonderlijk plaats

OPZ heeft laten weten tegen een overkapping te zijn van parkeerterrein Zuid met zonnepanelen. De raadsfractie heeft aan het college gevraagd hoe zij hierover denken. ,,Dit project staat, vanwege het feitelijk ontbreken van enig effect op de mobiliteits- of parkeervraagstukken, buiten de scope van het koersdocument en de kadernota, maar is er alleen ter afstemming (en als voorbeeld) in opgenomen van mogelijkheden voor verduurzaming”, zegt wethouder Verheij namens het college over deze kwestie. Besluitvorming over eventuele plaatsing van zonnecollectoren vindt volgens haar afzonderlijk plaats.

Cookieinstellingen