Mondkapjes vanaf morgen verplicht in Spaarne Gasthuis

In de ziekenhuizen van Spaarne Gasthuis geldt vanaf morgen een mondkapjesplicht. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Ook medewerkers zijn beschermd. Zij dragen een chirurgisch neusmondmasker of een zogeheten face shield in de publieke ruimtes en daar waar de 1,5 meter tot patiënt of collega niet mogelijk is.

Het Spaarne Gasthuis vraagt iedere patiënt en bezoeker in Haarlem en Hoofddorp om een eigen niet-medisch mondkapje mee te nemen en deze op te zetten, voordat diegene het ziekenhuis binnenkomt. De regel geldt niet voor patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis.

Afspraken door laten gaan
Met deze maatregel geeft het ziekenhuis gehoor aan het dringend advies van het kabinet om een mondkapje te dragen in een publieke binnenruimte. Het ziekenhuis moedigt daarnaast patiënten aan om vooral de afspraken met het ziekenhuis door te laten gaan. Het is niet nodig om zorg te mijden, benadrukt het Spaarne Gasthuis.

In het ziekenhuis blijven ook de andere coronamaatregelen gelden. Het houden van 1,5 meter afstand, zoveel mogelijk alleen komen, regelmatig de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en niet naar het ziekenhuis komen bij klachten die lijken op corona. Het Spaarne Gasthuis let continu op de veiligheid van patiënten en medewerkers en indien nodig, worden de maatregelen aangescherpt.

Reacties